ZIMA BO PONOVNO UGRIZNILA

Sneg do nižin, veter bo lomil drevesa

Objavljeno 04. marec 2015 15.23 | Posodobljeno 04. marec 2015 15.24 | Piše: D. P.
Ključne besede: sneg padavine

Hladna fronta je dosegla Alpe, nad Sredozemljem pa se poglablja ciklonsko območje, ki bo te dni vplivalo na vreme pri nas.

LJUBLJANA – Po nekaj sončnih dneh se bo danes pooblačilo, začelo bo rahlo deževati. Zvečer se bodo padavine še nekoliko okrepile. Pihati bo začel severni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12, na Primorskem do okoli 14 stopinj.

Snežilo bo

Ponoči bodo padavine od severa slabele in do jutra povsod ponehale. Ob koncu padavin se bo meja sneženja ponekod v južnih in jugovzhodnih krajih spustila do nižin.

Močna burja

Nocoj bo na Primorskem zapihala burja, ki bo predvidoma najmočnejša v četrtek, ko bo v sunkih dosegala hitrosti okoli 140 km/h. Najmočnejši sunki se bodo pojavljali predvsem v Vipavski dolini in tudi v okolici Ilirske Bistrice ter na Bovškem. Drugod na Primorskem bodo sunki dosegali okoli 100 km/h. Močan veter bo odkrival strehe in lomil drevesa.

Veter tudi na celini

V notranjosti Slovenije se bo veter okrepil v noči na četrtek in v četrtek dopoldne. Najmočnejšega pričakujemo v četrtek popoldne in v noči na petek, ko bodo sunki severnega do severovzhodnega vetra dosegali hitrosti okoli 80 km/h. Veter bo predvidoma postopno oslabel v petek popoldne in zvečer.

V petek spet sonce

Hladna fronta je dosegla Alpe, nad Sredozemljem pa se poglablja ciklonsko območje, ki bo te dni vplivalo na vreme pri nas. Od severovzhoda bo čez dan začel dotekati nad naše kraje vlažen in hladnejši zrak. V petek bo sončno, le v vzhodni Sloveniji bo nekaj več oblačnosti. V soboto pa bo precej jasno. Še bo vetrovno.

Deli s prijatelji