ZVESTI PRIJATELJ

Šnavcer pomirja otroke bolj kot vsi zdravniki

Objavljeno 23. marec 2012 10.29 | Posodobljeno 23. marec 2012 10.29 | Piše: Andrej Predin

Kosmatinec Ralf je nepogrešljivi član otroške bolnišnice v Melbournu

MELBOURNE – Osebje otroške bolnišnice Royal Children's Hospital v avstralskem Melbournu je dobilo nenavadnega sodelavca. Šnavcer Ralf se vsak ponedeljek udeleži vizite in pacienti se ga srčno razveselijo. Postavni kosmatinec s svojim mirnim značajem prežene iz sobe nervozo in poskrbi, da otroci vsaj za kratek čas pozabijo na bolezen, ki jim greni vsakdanjik. Dokazano je, da dobro razpoloženje krepi zdravje in pospešuje celjenje ran.

Ralf je čudodelnik

Zaposleni zato rado poudarijo, da ni zdravnika, ki bi zmogel tako vznemiriti malčke, kot zna Ralf. Ne preseneča, da so kosmatinca začeli klicati čudodelnik. Nedavno je obiskal dveletno Claire Couwenberg, ki je prestala neprijetno operacijo, v kateri so ji izrezali rakavo ledvico. Deklica je pet dni zgolj ležala v postelji in njeni starši so bili žalostni, ker ni niti poskušala hoditi ali zapustiti sobe. »Takoj ko je zagledala Ralfa, je vstala, se zelo počasi, a nezanesljivo dvignila na nogice in začela hoditi. Zdaj je ne moreš več ustaviti. Nimam besed. Sploh ne morem verjeti, da se je to resnično zgodilo,« je navdušena dekličina mama Marie McPhee.

Obiskuje otroke z rakom

Ralf po opravljenih vizitah pogosto obišče kratkohlačnike, ki so zboleli za rakom. Ob njih sedi med mučno kemoterapijo in jim dela družbo. Še posebno odlično se je ujel s 15-mesečnim Zekom Harrisonom, ki trpi za redko genetsko okvaro, zaradi katere njegovo telo ne more razgrajevati beljakovin. Malček se ga prime kot klop, nato pa se skupaj sprehajata gor in dol po hodniku.

Ralf se ne razburja

Kosmatinec dobro ve, da so otroci lahko grobi, zato se ne razburi, če ga po nesreči pocukajo za dlako. Niti njihovo vpitje mu ne pride do živega. Ralfov uspeh je spodbudil tudi druge otroške bolnišnice, da so začele uporabljati štirinožce za zabavo otrok.

Deli s prijatelji