ŽIRAFA

Smrt v nesrečnih okoliščinah: v živalskem vrtu žalujejo

Objavljeno 25. april 2016 14.45 | Posodobljeno 25. april 2016 14.45 | Piše: Mo. S.

V ZOO Ljubljana je poginil najstarejši žirafji samec.

LJUBLJANA – V ljubljanskem živalskem vrtu se je v noči s petka na soboto zgodila nesreča, za posledicami katere je poginil najstarejši žirafec Reinhold.

»Žirafo so mrtvo v soboto zjutraj v poplavljenem žirafnjaku našli oskrbniki živali. Žival so v skladu s strokovno prakso takoj odpeljali na patomorfološko raztelesbo, ki so jo opravili strokovnjaki veterinarske fakultete ob prisotnosti vodje veterinarske službe ZOO Ljubljana. Na žirafi so bile ugotovljene poškodbe na glavi in izvin zadnje desne noge,« je sporočila Irena Furlan iz ZOO Ljubljana.

Usodna je bila poplava

Kot pravi, nikoli ne bo mogoče povsem pojasniti, kaj se je v žirafnjaku dogajalo, najverjetneje pa je ponoči začela iztekati voda pri napajalniku v boksu, kjer je bil nastanjen Reinhold. »Voda je začela poplavljati tla v žirafnjaku. Žirafe so že po naravi zelo plašne in občutljive za vse nenavadne dogodke, na katere reagirajo panično. Reinholdu je na mokrih in zato spolzkih tleh najverjetneje spodrsnilo. Ob tem si je poškodoval zadnjo desno nogo in najverjetneje močno udaril z glavo v leseno steno boksa, kar je bilo zanj usodno,« je še zapisala.

Preostale tri žirafe so v dobrem zdravstvenem stanju in so se še isti dan lahko vrnile v notranji prostor. Zaposleni so morali namreč vodovodno napeljavo v žirafnjaku popraviti.

Deli s prijatelji