NOVA STRANKA

SMC zapustil, zdaj vodi novo stranko

Objavljeno 18. november 2017 15.21 | Posodobljeno 18. november 2017 15.21 | Piše: STA, A. L.

»Državo bomo popeljali v prvo evropsko ligo,« pravi Bojan Dobovšek.

Dr. Bojan Dobovšek: »Najbolj cenjene med tatovi so slike impresionistov.«

LJUBLJANA – Na ustanovnem kongresu na Vrhniki je danes nastala stranka Dobra država. Udeleženci so za njenega predsednika pričakovano izvolili poslanca Bojana Dobovška, ki je po izvolitvi poudaril, da stranka presega klasične delitve, da se bo borila proti korupciji in končala tranzicijo. »Slovenijo lahko popeljemo v prvo ligo evropskih držav,« je prepričan.

»Smo proti korupciji in neformalni ekonomiji, ustavili bomo finančne tokove, ki odtekajo v tujino,« je po izvolitvi za predsednika stranke napovedal Dobovšek. Poudaril je, da so ustanovljeni na drugačni platformi kot SMC, v kateri je začel svojo politično pot, saj so stranko gradili od spodaj navzgor in je veliko ljudi sodelovalo pri programu. Ob tem je poudaril tudi gradnjo programa in delovanje stranke na lokalni ravni.

Za kakovost življenja ljudi

Stranka po njegovih trditvah po vzoru nekaterih v Evropi presega klasične politične delitve ter se zavzema za kakovost življenja ljudi.

Tranzicija, ki se je začela leta 1991, po Dobovškovem mnenju ni bila nikoli končana in stare strukture še vedno obvladujejo Slovenijo, največja podjetja v državni lasti in finančne institucije. »To je treba presekati, in sicer z ljudmi, ki jih bomo kadrovali po kakovostnih načelih in imajo kariero, transparentno bomo tudi nadzorovali finance,« je zagotovil.

Koliko odstotkov si želijo?

Dobovšek ne želi napovedati, na koliko odstotkov merijo na parlamentarnih volitvah. »Več kot bomo dosegli, lažje bomo uresničili svoj program,« je dejal. Izpostavil je ekipo, ki bo sodelovala v stranki, nekateri so spregovorili tudi danes na kongresu. Poudaril je še, da ga ni strah, saj vedo, da jim lahko uspe, da zmorejo in znajo, spremembe pa so mogoče.

Imajo cilj in program

Dobovšek je še poudaril, da danes nastale stranke ne zanima delovanje SMC, ki jo je kmalu po volitvah 2014 zapustil, pač pa se Dobra država osredotoča le na svoj program in cilje, ki so si jih danes zadali. Tudi povezovali se bodo po njegovih navedbah s tistimi strankami, ki bodo programsko sorodne in s katerimi bodo lahko dosegli pomembne projekte za Slovenijo.

Po navedbah organizatorjev je na današnjem kongresu sodelovalo več kot 200 udeležencev.

Deli s prijatelji