ANKETA DELA

SMC v zanesljivem vodstvu, Bratuškova se poslavlja

Objavljeno 11. avgust 2014 12.36 | Posodobljeno 11. avgust 2014 12.36 | Piše: Ma. F.

Med politiki je najbolj priljubljen predsednik SMC Miro Cerar, sledita mu predsednik republike Borut Pahor in evropski komisar Janez Potočnik.

Predsednik SMC Miro Cerar.

LJUBLJANA – Anketa Dela, ki je tudi prva meritev javnega mnenja po julijskih volitvah, kaže, da je podpora SMC v začetku avgusta 28,6 odstotka. Na drugem mestu je stranka SDS, ki bi ji svoj glas namenilo 11,2 odstotka vprašanih. Na tretje mesto bi se uvrstila Združena levica s 7,7-odstotno podporo. Sledijo NSi (6,5 odstotka), SD (5,3 odstotka), SLS (4,2 odstotka), Desus (3,8 odstotka), SNS (2,9 odstotka) in ZaAB (2 odstotka). V primerjavi z javnomnenjsko anketo v juliju bi SMC podpora padla za 0,1 odstotka, SDS pa za 3,9 odstotka.

Anketiranci so ocenili tudi delo vlade in DZ. Srednja ocena vlade je 2,17, pri čemer njeno delo 70,3 odstotka vprašanih ocenjuje negativno ali zelo negativno, 15,7 odstotka pozitivno ali zelo pozitivno, 9,6 odstotka pa srednje.

Med politiki je najbolj priljubljen predsednik SMC Miro Cerar, sledita mu predsednik republike Borut Pahor in evropski komisar Janez Potočnik. V tokratni anketi se je ocena najbolj zvišala Ljudmili Novak, ki se je z dna lestvice zavihtela na sredino. Z lestvice se poslavlja Alenka Bratušek.

Anketo je od 4. do 7. avgusta na vzorcu 603 odraslih državljanov po telefonu opravil oddelek za tržne raziskave Dela Stik.

 

Deli s prijatelji