NA OBALI

Služil z Janšo, Jelinčiča si je kupil za soseda

Objavljeno 22. maj 2015 12.17 | Posodobljeno 22. maj 2015 13.49 | Piše: D. P.

Matoz je v kali zatrl namigovanja, da mu bodo domnevno dobre povezave z Darsom (Matoz ga je zastopal) pomagale pri pridobivanju soglasja.

Janšo tokrat zastopa odvetnik Franci Matoz.

KOPER – Odvetnik Franci Matoz je novi lastnik hektara gozdnih zemljišč nad predorom Markovec, poročajo Finance. Za parcelo z izvrstnim pogledom na morje je odštel 280 tisočakov. »Nikogar ni zadaj. Cena je bila ugodna, nakup sem ocenil kot dobro naložbo,« je Matoz zanikal namig, da bi posestvo kupil za tretjo stranko.

Skoraj milijon

O podrobnosti financiranja nakupa Matoz sprva ni želel govoriti. »Računam, da bom od države dobil denar za zastopanje v zadevi Patria, in s tem bom pokril naložbo,« se je Matoz le omehčal in razkril, odkod denar za ta prestižni nakup. Naj spomnimo: Matoz je v primeru Patria branil nekdanjega predsednika vlade Janeza Janšo. Matozu ne gre slabo. Njegova odvetniška pisarna je imela v letu 2013 913.035 evrov čistih prihodkov.

Ne bo izkoristil povezav

Primorske novice so pred časom opozorile na soglasje Darsa za novega lastnika zemljišča (torej po novem Matoza), ki sodi na področje državnega prostorskega načrta za gradnjo hitre ceste na odseku Koper–Izola. Matoz je v kali zatrl namigovanja, da mu bodo domnevno dobre povezave z Darsom (Matoz ga je zastopal) pomagale pri pridobivanju soglasja. Če bo hotel kaj graditi, bo moral tako ali tako počakati na spremembo državnega prostorskega načrta.

Matoz ugodneje kot Jelinčič

Na tem območju je želel Istrabenz skupaj s koprsko občino graditi marino, na zdaj že Matozovi zemlji bi moral stati hotel. Zdaj pa se je posestvo prodajalo na dražbi. Matoz je bil edini dražitelj. Za kvadratni meter je plačal 29 evrov. Za primerjavo: Zmago Jelinčič Plemeniti je leta 2011 za posestvo (dober kilometer proč od Matoza) 211 kvadratnih metrov plačal 576.000 ali 260 evrov na kvadratni meter. 

Deli s prijatelji