POSEL

Služi z Jankovićem, za Bratuškovo gratis

Objavljeno 11. julij 2013 21.52 | Posodobljeno 11. julij 2013 21.52 | Piše: D. P.

Da Kosova dela zastonj, je malodane ujezilo Martinega šefa zunanjega ministra Karla Erjavca. Zdi se mu nenavadno, da to počne brezplačno.

Marta Kos z Zoranom Jankovićem.

LJUBLJANA – Marta Kos in Aaron Marko sta pretekli teden v JGZ Brdo bodočim vodjem predstavništev Slovenije v tujini (in njihovim zakoncem oziroma partnerjem) predavala o komuniciranju in odnosih z javnostjo. Marta in Aaron izkušenj v diplomaciji nimata, a to ni bilo moteče, da ne bi delila znanja sebi enakim.

Za bodoče

Na zunanjem ministrstvu so nam pojasnili, da sta predavala brezplačno. Aaron pa je za Reporter povedal: »Z Marto sva bila naprošena, če lahko v okviru izobraževanja za bodoče veleposlanike(ce) in njihove partnerje izvedeva dveurno predavanje, kar sva tudi naredila, in sicer kot udeleženca omenjenega izobraževanja, pro bono, torej brezplačno.«

Da Kosova dela to zastonj, je malodane ujezilo Martinega šefa zunanjega ministra Karla Erjavca. Zdi se mu nenavadno, da to počne brezplačno.

200.000 pri Jankoviću

Lani je s svojim podjetjem za komunikacijsko svetovanje zaslužila milijon, predlani pa še 400.000 evrov več. Od leta 2003 je služila tudi na račun države – 410.000 evrov, od tega je 200.000 dobila od Mestne občine Ljubljana. Ni skrivnost, da je Kosova z nesojenim premierjem hodila na televizijska soočenja pred volitvami 2011.
 

Deli s prijatelji