PO GLASOVANJU

SLS: Pri glasovanju o mandatarju nismo ravnali po strankarskem diktatu

Objavljeno 12. januar 2012 18.20 | Posodobljeno 12. januar 2012 20.00 | Piše: M. U./STA

Glasovnic poslanci niso prevzeli, da ne bi tvegali manipulacij.

SLS še ne ve, s kom oziroma ali sploh v koalicijo.

LJUBLJANA – Poslanci SLS so zavrnili očitke, da so ob glasovanju o kandidatu za mandatarja Zoranu Jankoviću ravnali po »strankarskem diktatu«. Kot poudarjajo, glasovnic niso prevzeli, ker niso želeli tvegati, da bi kdo manipuliral z njihovimi imeni. Sicer pa menijo, da so s svojim ravnanjem zelo jasno izrazili svojo voljo.

Kot je poudaril vodja poslanske skupine SLS Franc Bogovič, imajo že ves čas enotno stališče, da ne vstopijo v Jankovićevo koalicijo, kar so zelo jasno povedali tudi njemu. Nobeden od poslancev SLS tudi ni razmišljal, da bi na glasovanju o kandidatu za mandatarja glasoval drugače, potem pa so se začela ugibanja o imenih poslancev, ki bi utegnili na tajnem glasovanju podpreti Jankovića.

Žerjav: Brez DeSUS ali SD ne bo desnosredinske koalicije

V SLS so se še naprej pripravljeni pogovarjali o vstopu v desnosredinsko koalicijo, a te po besedah predsednika stranke Radovana Žerjava ne bo, če se ji ne bodo pridružili v DeSUS ali SD. Obema strankama so poslali vabilo na pogajanja, je pojasnil Žerjav, ki je povedal tudi, da se v ponedeljek sestanejo s predsednikom države Danilom Türkom.
 
Deli s prijatelji