REFERENDUM

SLS: Pozitivna Slovenija je Destruktivna Slovenija

Objavljeno 31. oktober 2012 12.01 | Posodobljeno 31. oktober 2012 13.56 | Piše: T. L.

PS ni mar za razvoj Slovenije, spodbudo gospodarske aktivnosti, za ohranjanje delovnih mest in odpiranje novih, za ljudi, so prepričani v SLS.

Jankovićev poraz skrbi tudi tuje finančnike.

LJUBLJANA – »Z vložitvijo zahteve za razpis naknadnih zakonodajnih referendumov o zakonih o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu je stranka Pozitivna Slovenija pokazala vso svojo destruktivnost v vsej svoji luči, ki pa nikakor ne pomeni luči za spodbuditev slovenskega gospodarstva ter s tem posledično za zagotavljanje blaginje ljudi. S tem so v tej stranki končno pokazali svoj pravi obraz v delovanju tega mandata Državnega zbora RS: da jim dejansko ni mar za razvoj Slovenije, spodbudo gospodarske aktivnosti, za ohranjanje delovnih mest in odpiranje novih, za ljudi,« so zapisali v stranki SLS v odzivu na polnočni podpis naknadnih zakonodajnih referendumov o zakonih o slabi banki in Slovenskem državnem holdingu, ki so ga ob pomoči posameznih poslancev vložili poslanci PS.

Pri nevladnem sektorju prevladal razum, zato v akcijo PS

Kot še pišejo v SLS, je postalo očitno, da so v PS sami spodbujali nevladni sektor, da bi se ta referenduma zgodila, ampak v teh ljudeh v nevladnem sektorju sta vendarle prevladala razum in zavedanje o pomembnostih teh ukrepov, zato pa so to potezo v zadnjih sekundah morali storiti v destruktivni PS sami. Po mnenju SLS je to podlo, destruktivno in razbijaško. 

Sama zloba jih je

SLS poudarja, da je vladna koalicija našla dogovor z vsemi, ki so imeli pomisleke o teh dveh zakonih, le PS trmasto ostaja iracionalno in za vsako ceno proti. »Pozitivna Slovenija je zato odslej le še Destruktivna Slovenija,« so prepričani v SLS. Ob tem SLS še vprašuje, ali so stranka PS in podpisniki pobude za razpis referendumov v tem mandatu pripravila kakšne konstruktivne predloge zakonov za izboljšanje razmer v Sloveniji. Niso, pravijo v SLS in dodajajo, da »samo rušijo in razbijajo vsakršne predloge, ena sama zloba jih je«. In če so to »novi« obrazi v slovenski politiki, potem je ta definicija po prepričanju SLS zelo slaba.

SLS še vprašuje, kje so besede vodilnih iz PS iz časa lanskih predčasnih parlamentarnih volitev, ko so govorili o pozitivnosti, dialogu in konstruktivnosti. V SLS Jankovićevi Pozitivni Sloveniji očitajo, da govori eno, dela pa drugo.

»Vsi vemo, da bi ukrepi, ki jih predlaga vlada, imeli pozitiven učinek na spodbujanje gospodarstva. To ve tudi stranka PS, ki pa očitno tudi zato želi te ukrepe preprečiti z vsemi sredstvi. Vladi torej PS preprečuje, da bi storila nekaj pozitivnega. Maske so pa zdaj padle tudi pri predlogu sprememb referendumske zakonodaje in jasni so razlogi, zakaj jih PS ni podprla,« so še zapisali v SLS.

SD: Odgovornost nosi vlada

Predsednik SD Igor Lukšič in vodja poslanske skupine SD Janko Veber pa sta v odzivu poudarila, da so le socialdemokrati že od začetka opozarjali, da sta zakona slaba rešitev. »Ponujali smo svoje, boljše predloge, vendar nam vlada ni prisluhnila. Ko je bil izglasovan veto na zakona v državnem svetu, smo vladi predlagali, da zakonov vnovič ne potrdi in da pripravi njune izboljšave. Socialni demokrati smo torej predlagali vrsto rešitev za kakovostno in učinkovito sanacijo bank in kakovostno upravljanje državnega premoženja. Na koncu vlada nosi absolutno odgovornost za ta dva referenduma, ker ni reagirala v skladu s priporočili in predlogi, ki smo jih podali Socialni demokrati.«

Deli s prijatelji