KANGLERJEVI

SLS izključila pet članov, sledi pritožba?

Objavljeno 05. september 2013 18.29 | Posodobljeno 05. september 2013 18.30 | Piše: STA, A. L.

Stranka jih je izključila, ker so zavezniki nekdanjega župana Franca Kanglerja nasprotovali preimenovanju.

MARIBOR – Izvršilni odbor SLS je v sredo sprejel sklep o izključitvi petih članov iz stranke, in sicer mariborskih mestnih svetnikov Astrid Bah, Tomaža Barade, Borisa Rožmana, Jožefa Škofa in Tanje Vindiš Furman. Kot so sporočili iz stranke, so jih izključili zaradi njihovega nasprotovanja preimenovanju Županove liste in SLS v Svetniško skupino SLS.

Peterica mariborskih mestnih svetnikov Županove liste in SLS, ki jih je izvršilni odbor izključil iz stranke, še ni sprejela dokončne odločitve, kako se bo na izključitev odzvala. Stranka jih je izključila, ker so zavezniki nekdanjega župana Franca Kanglerja nasprotovali preimenovanju svetniške skupine.


Vodstvo mariborskega odbora SLS je pobudo, da se svetniška skupina Županova lista in SLS v Mestni občini Maribor preimenuje v Svetniško skupino SLS, podalo po tem, ko so prekinili dogovor o skupnem kandidiranju članov SLS in podpornikov Kanglerja na lokalnih volitvah 2010. Za to so se odločili trije – Aleksandar Jovanović, Danilo Burnač in Boštjan Viher.
 

Kvarijo ugled stranke?

Kot je danes povedal Jožef Škof, bodo delovali še naprej, tako kot so do zdaj in za kar so bili izvoljeni na volitvah, z zdrahami SLS pa ne bodo ukvarjali. O tem, ali se bodo odločili za kakršno koli pritožbo, v igri je predvsem ustavno sodišče, se še niso dokončno odločili. »Razočaran pa sem nad odnosom stranke, ki naj bi nam očitala, da kvarimo ugled SLS. S tem dejanjem so si sami pokvarili ugled. Dva človeka sta to peljala sama in naj godljo, ki sta jo skuhala, sama tudi pojesta,« je dejal Škof. Na vprašanje, kdo sta to, je odvrnil, da novi predsednik mestnega odbora Matjan Cojhter in mestni svetnik ter nekdanji predsednik mariborske SLS Aleksandar Jovanović.

Plačilo za vložen trud

Tudi o zahtevi stranke, da njeno ime umaknejo iz imena svoje svetniške skupine, je Škof dejal, da se bodo o tem še odločili, a na tej listi so bili izvoljeni in bodo v njej do konca delovali v korist Maribora. Veliko manj zgovoren je bil Boris Rožman, ki je dejal, da je o vsem skupaj do zdaj seznanjen le iz medijev, ob tem pa dodal, da so »za vložen trud očitno dobili plačilo«.

Deli s prijatelji