ODŠEL JE

Slovo je prišlo prehitro, pogrešali ga bomo

Objavljeno 29. junij 2017 14.19 | Posodobljeno 29. junij 2017 14.21 | Piše: Oto Giacomelli

Pogrešali ga ne bomo samo prijatelji in kolegi iz novinarskih vrst, temveč tudi številni športnice in športniki, ki jim je bil še posebej blizu, kot dolgoletni urednik glasila Kajakaške zveze Slovenije še zlasti kajakašem in kanuistom.

Borut Perko.

Medtem ko je pisal zgodbo za svojo sobotno rubriko v Slovenskih novicah je včeraj, 28. t. m., med še zadnjim novinarskim opravilom pred počitnicami, na Špini pri Umagu v 71. letu umrl Borut Perko, dolgoletni tehnični urednik Dela in Slovenskih novic. Njegove, za grafične delavce tako značilne radovednost, široka informiranost in razgledanost so ga v zadnjem obdobju dolgega delovnega veka privedle med novinarje, v katerih družabni krog je sodil že od prvih delovnih let na Delu, kjer je začel in tudi končal svoj delovni opus pred upokojitvijo.

Sodelavec Slovenskih novic je ostal tudi pozneje in se je predvsem vsako soboto bralstvu na »duplerici« predstavljal kot razgledan pisec zgodb o zanimivih ljudeh in dogodkih. Borut je imel izjemen spomin in neverjetno širok krog poznanstev, ki ga je tako rekoč z vsako novo zgodbo širil z novimi znanstvi. Zanimalo ga je vse, od družabnih dogodkov do športa in politike. Pri svojem delovanju se je lahko vedno zanesel na razumevanje svoje žene Ete, v zadnjem obdobju prekratkega življenja pa ga z rojstvom vnukinje še posebej osrečila hči Andreja.

Pogrešali ga ne bomo samo prijatelji in kolegi iz novinarskih vrst, temveč tudi številni športnice in športniki, ki jim je bil še posebej blizu, kot dolgoletni urednik glasila Kajakaške zveze Slovenije še zlasti kajakašem in kanuistom. Njegovo prezgodnje slovo je potrlo tudi člane vinarske nogometne reprezentance Slovenije ter številne prijatelje in znance po vsej Sloveniji.

Deli s prijatelji