PRESTIŽNO

Slovensko podjetje dobilo stomilijonski posel

Objavljeno 20. februar 2012 19.30 | Posodobljeno 20. februar 2012 19.31 | Piše: P. J.

V Riku vabijo k sodelovanju tudi vse zainteresirane.

Prestižni kompleks.

MINSK – Slovensko podjetje Riko bo v Belorusiji gradilo 100 milijonov evrov vreden projekt, katerega del bo tudi luksuzni hotel s petimi zvezdicami Kempinski. V sklopu prestižnega kompleksa bodo tudi 81 stanovanj, poslovni prostori ter parkirišča in pomožni prostori.

Pomagale tudi dobre reference

Kompleks, ki bo stal v historičnem središču Minska, bo zagotovo dal nov zagon turistični dejavnosti v Minsku. Podjetju, ki je v Belorusiji sicer prisotno že desetletje, pa so pri pridobitvi tega posla pomagala tudi reference, ki so jih dobili z izgradnjo Hotela Peter I. Postavili so ga v središču Moskve, v Minsku pa so gradili transformatorske postaje.

Milijonski posel

Izgradnja hotela je vredna 57 milijonov evrov, vrednost celotnega objekta pa ocenjujejo na več kot 100 milijonov evrov. Na spletni strani podjetja so zapisali, da bo investitor zagotovil več kot polovico lastnih sredstev, kredit pa bodo pridobili pri konzorciju mednarodnih bank z zavarovanjem kreditnih rizikov pri SID Banki kot agentu slovenske države.

Priložnost 

Rok za izgradnjo hotela je konec leta 2013, izgradnja stanovanj in poslovnih objektov pa mora biti dokončana pred koncem leta 2014. V podjetju so k sodelovanju pri tem projektu povabili tudi vse »zainteresirane, ki si na podlagi svojih znanj, produktov, referenc želijo sodelovati pri izgradnji in dobavi opreme tega elitnega stanovanjsko-poslovnega-hotelskega kompleksa«.

Deli s prijatelji