SHOD

Slovenski živaloljubi: Čas je za spremembe

Objavljeno 25. januar 2012 22.15 | Posodobljeno 25. januar 2012 22.15 | Piše: S. U.

V Ljubljani se bo 28. januarja odvil ponovni shod za pravice živali.

Protesti potekajo tudi v Španiji.

LJUBLJANA – V soboto, 28. januarja, se bo ob 12. uri s pohodom po Ljubljani in z različnimi manifestacijami začel ponovni shod za pravice živali. Začetna točka zbiranja je Ljubljanska borza na Slovenski cesti.

»Vsi ljubitelj živali in zagovorniki njihovih pravic smo se odločili, da se bomo ponovno zbrali in naše mnenje, jezo in razočaranje spet javno izrazili. Želimo, da vsa gluha ušesa v državi slišijo in vidijo, da mislimo resno in zahtevamo spremembe,« sporočajo organizatorji, ki so se zaradi popolne ignorance pristojnih ter medijev odločili, da protest ponovijo. 

Vsem, ki še razmišljajo o neudeležbi, pa sporočajo, naj jim ne bo vseeno, v kakšni državi živijo. Med njihove zahteve sodijo še več ozaveščenja o živalski problematiki, hitrejše reševanje prijav o mučenju in zanemarjanju živali, odstop direktorice Vursa, prepoved lovnega turizma, prepoved parjenja in prodajanja nerodovniških živali.

Glavne točke shoda za pravice živali:

Zahtevamo prepoved lovnega turizma. Uglajen turist ne hodi s puško po svetu!

Zahtevamo popis vseh živali od hiše do hiše!

Preverjanje življenjskih pogojev živali ter knjige cepljenja!

Prepoved prodaje nerodovniških živali (naj bo samo oddaja)!

Spremembe zakonov na tem področju, v smislu, da bodo napisani jasno in nedvoumno!

Izvrševanje le-teh zakonov!

Krožek v OŠ, kjer se uči o odgovornem lastništvu, stanju v zavetiščih, sterilizaciji in kastraciji, rodovnikih, zakaj bojkotirati nerodovniško vzrejo, o boleznih, preventivi ...

 

Deli s prijatelji