POTREBUJE 46 TISOČAKOV

Slovenski zdravniki obupali, Andriana v boj v tujino

Objavljeno 16. april 2015 10.24 | Posodobljeno 16. april 2015 10.24 | Piše: P. Pa.

Pri komaj 29 letih se že več kot eno leto bori s hudo boleznijo. Slovenski zdravniki so obupali, nemški pa so pripravljeni poskusiti.

Andriana se je pripravljena boriti za svoje življenje.

Slovenski zdravniki so obupali nad tumorjem, s katerim se bori 29-letna Andriana. Prepričani so, da je bolezen neozdravljiva, a v medicinskem centru Cologne v Kölnu puške v koruzo še niso vrgli in so pripravljeni poskusiti. Na spletni strani fundrazr.com tako zdaj zbirajo denar za Andrianino zdravljenje. Cilj so trenutno postavili pri 10 tisoč evrih, uspelo pa jim jih je zbrati 3360. Kot so zapisali spletni strani, bi prva faza zdravljenja trajala približno osem tednov, terapije pa naj bi skupno stale skoraj 50 tisoč evrov. Še pred začetkom zdravljenja bi morala Andriana plačati 17.500 evrov.

Za Andriano lahko darujete tukaj.

Njeni prijatelji, ki so se podali v akcijo zbiranja denarja za zdravljenje, so zapisali, da je za diagnozo izvedela januarja lani, marca pa so jo zdravniki operirali. Operacija naj bi bila uspešna, napovedi o zdravljenju pa pozitivne, a po nekaj mesecih se je vse sesulo, saj se je bolezen vrnila, tokrat v še hujši obliki. Zdravniki so ocenili, da operacija ni mogoča, zato so predlagali obsevanje.

Vrnili bodo udarec

Obsevanja so že zahtevala svoj davek in vplivala na njeno plodnost. »Za mlado dekle je bilo to zelo težko, tako fizično kot psihično, saj se je ravno preselila skupaj s partnerjem, s katerim sta načrtovala celo družino.«

Obsevanja, ki jih je obiskovala avgusta in novembra, naj bi pomagala, a je po novem letu sledil nov šok. »Pošast se je vrnila, močnejša kot kadar koli prej,« je zapisal njen prijatelj in dodal, da tudi tokrat operacija ni mogoča, ker se tumor nahaja na mestu, kjer ga ne bi mogli v celoti odstraniti. Predlagali so kemoterapije, a Andriana in njeni prijatelji si želijo drugačne oblike zdravljenja.

Skupaj so se odločili, da bodo »pošast«, ki napada Andriano, napadli nazaj, a za to potrebujejo denar. Kar 46 tisoč evrov stane terapija, s katero menijo, da bi lahko uničili raka. Vse več podpornikov pa ima tudi na facebooku.

Deli s prijatelji