VARNOSTNIK

Slovenski Robin Hood danes obsojen in poslan v zapor?

Objavljeno 16. julij 2013 09.09 | Posodobljeno 16. julij 2013 09.09 | Piše: D. P., STA

Borut Hriberšek je od predaje v priporu, za kaznivo dejanje velike tatvine mu grozi do osem let zapora.

Kakšna kazen ga čaka?

LJUBLJANA – Nekdanji Sintalov varnostnik Borut Hriberšek, ki je pred tremi meseci iz trezorja varnostnega podjetja odnesel okoli milijon evrov, bo danes stopil pred sodnika. Hriberšek se je nekaj dni po tatvini predal sam, zato je mogoče, da bo krivdo priznal. V tem primeru bi sodišče lahko kazen izreklo že danes.

Hiter konec

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je namreč dopoldne razpisan predobravnavni narok, ki je namenjen izreku o krivdi. Če se je obtoženi pred narokom s tožilstvom pogodil o priznanju krivde v zameno, da tožilstvo predlaga nekoliko nižjo kazen, je zadeva lahko hitro zaključena. Če pa obtoženi krivde ne priznava, se na predobravnavnem naroku stranke dogovorijo o dokazih, ki jih bodo izvedle med sojenjem.

Osem let kazni?

Hriberšek, ki je v Sintalu skrbel za varovanje denarja, je 6. aprila zvečer iz centralnega trezorja podjetja ukradel več sto tisoč evrov, po podatkih vodstva podjetja več kot milijon evrov. Nato se je odpeljal v tujino, kjer se je več dni skrival, potem pa se je na Šentilju predal policiji. Hriberšek je od predaje v priporu, za kaznivo dejanje velike tatvine mu grozi do osem let zapora.

Deli s prijatelji