NOČNO ŽIVLJENJE

Slovenski režiser najboljši na festivalu

Objavljeno 09. julij 2016 22.55 | Posodobljeno 09. julij 2016 22.57 | Piše: STA, T. Pa.

Damjan Kozole je za film Nočno življenje prejel nagrado za najboljšega režiserja na letošnjem 51. festivalu v čeških Kalovyh Varyh.

KARLOVY VARY– Slovenski režiser Damjan Kozole je za film Nočno življenje dobil nagrado za najboljšega režiserja na letošnjem 51. festivalu v čeških Kalovyh Varyh. Glavno nagrado, kristalni globus, je žirija namenila madžarskemu igranemu filmu It's Not the Time of My Life, ki ga je posnel režiser Szabolcs Hajdu, piše na spletni strani festivala.

Kozole je žirijo letošnjega festivala prepričal s filmom, navdahnjenim z afero Baričević, ki se dotika osnovnih vprašanj sodobne evropske družbe, kot so zaupanje, etika, hipokrizija, korupcija in strah pred mediji.

Hajdu pa je prepričal z družinsko dramo, ki jo je posnel na svojem domu s svojimi družinskimi člani in prijatelji. Poleg grand prixa in 25.000 dolarjev je prejel tudi nagrado za najboljšega igralca.

Posebno nagrado žirije je dobila nenavadna romanca Zoology ruskega režiserja Ivana Tverdovskega o ženski, ki ji je zrasel rep.

Uspešna sta bila tudi oba češka koprodukcijska filma v tekmovalnem programu: Zuzana Maurery je dobila nagrado za najboljšo igralko v filmu The Teacher Jana Hrebejka, zadnji igrani film Jana Nemeca The Wolf from Royal Vineyard Street pa je bil deležen posebne omembe žirije.

Deli s prijatelji