OBISKANOST

Slovenskenovice.si prve

Objavljeno 21. marec 2014 17.45 | Posodobljeno 21. marec 2014 17.29 | Piše: Robert Schmitzer

Naš portal Slovenskenovice.si je dosegel zgodovinski uspeh.

Najnovejša meritev branosti MOSSimage je pokazala, da portal, ki ga ravno zdaj berete, z nič manj kot 411.000 zvestimi bralkami in bralci odslej zaseda sam prestol med slovenskimi časopisnimi spletnimi stranmi. In to kljub dejstvu, da na torti ni upihnil še niti četrte svečke. 

Zlasti smo ponosni na to, da ste bralci digitalne Novice, tako kot že leta 1991 tiskane, hitro vzeli za svoje. Brez vas ne bi mogli, saj nam bralci vsak dan pošiljate na ducate sporočil: poročate o težavah, ki vas pestijo, komentirate, vprašujete, opozarjate na krute usode ... In prav je tako! Ob vaši pomoči je nastalo ogromno prispevkov; opozorili smo na pereče probleme in skupaj pri pristojnih našli rešitve.

Slovenskenovice.si smo dekleta in fantje iz vaše soseščine

Prispevke za vas 365 dni v letu pripravlja novinarska ekipa spletnih novinark, ki so Anita Krizmanić, Daša Mavrič, Ksenija Koren, Maja Fabjan, Mojca Sladič, Pia Jagodič in Tjaša Lampret, ter novinarjev, ki so: Aleksandar Lukić, Drago Perko, Mitja Urbančič, Simon Uršič. Za lepo slovensko besedo skrbita lektorja Simona Mikeln in Milan Žlof.

Kot je povedal urednik portala Robert Schmitzer, smo ponosni tudi na naše bralce iz tujine. Spletna stran in aplikacija za tablice lahko namreč prispevke iz Novic posredujeta tistim, ki do časopisa ne morejo. To so naši zamejci in Slovenci po svetu. Slovenske novice v digitalni obliki so tako za kar 35.000 Slovencev zunaj naših meja postale dnevna vez z domovino.

Vabilo bralcem

Na tem mestu vam razkrivamo novost: za vas pripravljamo enostaven in pregleden mobilni portal, ki vam bo Novice prinašal na zaslone tudi ne preveč pametnih mobilnikov. Za pametne mobilnike in tablice z androidom in iOS namreč že nekaj časa ponujamo aplikacije, klasičnega hitrega in enostavnega univerzalnega mobilnega portala pa do zdaj še nismo naredili. Z mobilnim portalom Slovenskih novic bomo zapolnili še zadnjo praznino med platformami, na katerih lahko berete svoje priljubljene članke. 

Mobilni portal je še v izdelavi, vendar vas vabimo, da si ga prvi ogledate in nam sporočite vtise: v brskalnik na mobilniku vtipkajte naslov m.slovenskenovice.si.

 

Deli s prijatelji