POŠKODOVAN

Slovenskemu vojaku v glavo priletela raketa, ponj vladni falcon

Objavljeno 21. november 2014 18.46 | Posodobljeno 21. november 2014 18.46 | Piše: STA, P. Pa.

Vojak je utrpel poškodbe glave, že danes pa ga bodo pripeljali na zdravljenje v Slovenijo.

Fotografija je simbolična.

PRIZREN, LJUBLJANA – Med rednim usposabljanjem 30. slovenskega kontingenta operacije Kfor na Kosovu se je dopoldne poškodoval slovenski vojak, so sporočili iz Slovenske vojske. Utrpel je poškodbe glave. Čeprav njegovo stanje ni kritično, ga bodo danes zvečer pripeljali na zdravljenje v Slovenijo, je povedal tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez.

Do poškodbe glave je prišlo med usposabljanjem za nadzor množic ob primeru nemirov. Po besedah Koreza naj bi vojaka zadela dimna raketa. Po incidentu so ga odpeljali v vojaško bolnišnico v Prizrenu. Vojaku, ki ni v kritičnem zdravstvenem stanju in je pri zavesti, so rano oskrbeli. »Naša zdravstvena enota je ocenila, da je bolje, da ga pripeljemo v Slovenijo, kjer je zdravstvena oskrba malo drugačna kot na Kosovu,« je še povedal Korez.

Po poškodovanega se je popoldne na Kosovo odpravilo letalo Slovenske vojske falcon. Zvečer naj bi se vrnilo v Slovenijo, kjer bodo vojaka na zdravljenje prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Deli s prijatelji