PROMETNI KAOS

Slovenske ceste pokajo po šivih: kilometrske kolone po vsej državi

Objavljeno 16. julij 2016 21.09 | Posodobljeno 16. julij 2016 21.10 | Piše: STA, Pe. J.

Po podatkih prometnoinformacijskega centra za državne ceste je na podravski avtocesti med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci zastoj dolg tri kilometre.

Ceste proti Hrvaški so že polne

ŠENTILJ, GRUŠKOVJE, DRAGONJA Pot od Šentilja do mejnega prehoda Gruškovje se lahko podaljša tudi za več kot dve uri. Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg dva kilometra, proti Sloveniji pa devet kilometrov, predor občasno zapirajo.

Daljši zastoji nastajajo na cesti KoperŠmarjeDragonja ter LucijaSečovlje. Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu dve uri, od Kopra do mejnega prehoda Dragonja pa nastajajo zastoji.

Vozniki osebnih vozil na mejnem prehodu Sečovlje pri izstopu iz države čakajo pol ure, na mejnem prehodu Gruškovje pa je pri izstopu iz države čakalna doba eno uro, pri vstopu pa pol ure.

Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Zaprta sta priključek Bežigrad ter uvoz Industrijska cona Šiška proti Kosezam. Kasneje bosta izmenično zaprta še priključka Savlje in Celovška. Promet za tovorna vozila nad 7,5 tone med Štajersko in Primorsko in v nasprotni smeri je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

Do nedelje bo na območju Laškega zaradi prireditve promet oviran. V nočnem času bosta zaprti glavna cesta CeljeLaškoZidani Most ter regionalna cesta LaškoBrezeŠentjur. V nedeljo bosta cesti zaprti tudi v dnevnem času.

Deli s prijatelji