SREČNICA

Slovenka med dopustom na Hrvaškem zadela eurojackpot

Objavljeno 19. avgust 2014 20.34 | Posodobljeno 19. avgust 2014 20.35 | Piše: STA, Ma. F.

Za dobitek je Slovenka izvedela na kiosku v Omišlju nedaleč od Splita.

Od milijonarjevega dobitka na vseevropski loteriji Eurojackpot se bo omastila tudi občina, v kateri ima srečnež stalno prebivališče.

ZAGREB – Slovenka je med dopustom na Hrvaškem uganila pet od 50 številk eurojackpota in zadela dobrih 395.000 kun oziroma 52.000 evrov, je danes sporočila Hrvatska lutrija. Za dobitek je Slovenka izvedela na kiosku v Omišlju nedaleč od Splita, ko je želela odigrati še en krog.

Srečna dobitnica, ki je želela ostati neimenovana, je s kombinacijo številk 17, 38, 41, 43 in 47 zadela 395.903,91 kune. Če bi na listku označila še številki 4 in 6, bi postala milijonarka.

Še naprej bodo igrali

Čeprav ni uganila nobene od dveh številk, ki bi ji prinesli 236 milijonov kun (31 milijonov evrov), »srečna soseda« ni bila razočarana, navaja hrvaška nacionalna loterija.

»Če bi uganili štiri številke, bi se vedno vpraševali, kaj bi bilo, če bi bila petka. Zdaj imamo lep izkupiček in bomo še naprej igrali,« je dejala slovenska državljanka, ki redno prihaja na dopust na Hrvaško.

Kot je dejala, je ob prihodu na letošnji dopust zagledala oglase, da lahko igra eurojackpot tudi na Hrvaškem. Preden se je vrnila domov, se je z družino ustavila na kiosku za še en krog, pa je izvedela za dobitek.

Slovenija najsrečnejša država

»Ne vemo še, kako bomo porabili denar. Obleke, počitnice ... Nečesa se bomo že domislili,« je dejala.

Hrvatska lutrija poudarja, da je v zgodovini igre glede na velikost države in število prebivalcev Slovenija daleč najsrečnejša država.

Doslej sta dva eurojackpota končala v Sloveniji, na Hrvaškem pa eden, medtem ko na Nizozemskem, v Španiji ali na Švedskem takšnih srečnežev še ni bilo, so zapisali na spletni strani Hrvatske lutrije.

Deli s prijatelji