FRONTA

Slovenijo zajeli močni nalivi z grmenjem

Objavljeno 12. maj 2012 17.44 | Posodobljeno 12. maj 2012 22.21 | Piše: Mo. S.

Temperature so se danes dvignile celo do 30 stopinj Celzija.

Hladna fronta je s seboj prinesla padavine.

LJUBLJANA – Slovenijo je z zahoda zajela hladna fronta, ki s seboj prinaša močnejše nalive, sunke vetra ter morda tudi točo. Agencija RS za okolje (Arso) je na prihajajoče vremenske nevšečnosti že opozorila, deževalo pa je v več delih države, med drugim na Koroškem, Štajerskem in Zasavju ter osrednji Sloveniji.

Oblaki s padavinami so se popoldne približali tudi Ljubljani, kjer se je okoli 16. ure močneje ulilo. Dež je spremljalo grmenje, kot kaže radarska slika padavin, pa je bilo precej pestro tudi na Dolenjskem.

Drevesa na cestah, voda v stanovanjih

Kot poroča uprava za zaščito in reševanje, je popoldne voda pri Pavletovem hramu na Podpeški cesti pri Brezovici zalila cesto in grozila, da bo vdrla v stanovanjske hiše. Na cesto Črna vas–Podpeč se je podrlo več dreves, podrto drevo pa je promet oviralo tudi v križišču Cimermanove ulice in Vevške ceste. Voda je zalivala tudi stanovanjsko hišo na Dolenjski cesti 466.

V Rušah je čez cesto padlo drevo, na cesto med Brangovo in Drbetinci pa je deževje z bližnje njive naneslo zemljo. V Dornavi in Juršincih so gasilci cestišče očistili nanešenega blata. Tudi v Sodražici na Cesti Notranjskega odreda je voda poplavila stanovanjsko hišo.

Hitre temperaturne spremembe, intenzivnejše nevihte

Temperature so se danes dvignile celo do 30 stopinj Celzija, zato bo prihajajoče hladnejše obdobje še toliko bolj presenetilo, nevihte pa so ob hitrem padcu temperature še intenzivnejše, zato velja opozorilo, da se pred ujmo po najboljših močeh zaščitite.

Vreme po državi bomo sproti spremljali.

Ste ob današnjih nalivih posneli kakšno zanimivo fotografijo? Pošljite nam jo.

Deli s prijatelji