ZIMA

Slovenijo bo zajelo večdnevno sneženje

Objavljeno 10. januar 2013 10.41 | Posodobljeno 10. januar 2013 10.37 | Piše: A. K.

Temperature se bodo gibale do pet stopinj pod lediščem.

Foto: Tomi Lombar/Delo

LJUBLJANA – Prave zime ni, če ni snega, pravijo nekateri, snežna odeja pa je Slovenijo nazadnje prekrila pred enim mesecem. Ljubitelji bele odeje pa bodo že v prihodnjih dneh prišli na svoj račun, saj bo vso Slovenijo razen Primorske že v nedeljo dopoldne zajelo sneženje.

Več snega v ponedeljek

Sicer si v nedeljo ne moremo obetati velikih količin snega, saj bo le rahlo snežilo, je povedal dežurni prognostik Janez Markošek.

Padavine se bodo okrepile v ponedeljek, temu primerne bodo tudi temperature, saj se bo precej ohladilo glede na temperature v preteklih dneh, ko se je živo srebro čez dan dvignilo tudi do devet stopinj Celzija. »Temperature se bodo gibale do pet stopinj pod ničlo,« je še povedal Markošek, ki je dodal, da bo snežilo tudi v torek. 

V petek jasno brez padavin

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno. Predvsem na Primorskem, Notranjskem bo občasno rahlo deževalo ali rosilo. Ponekod bo prehodno zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 9 stopinj C.

Jutri bo zmerno do pretežno oblačno in po večini brez padavin. Popoldne se bo od severozahoda delno zjasnilo. Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –2 do 4, najvišje dnevne od 2 do 6, na Primorskem do 9 stopinj C.

Deli s prijatelji