NI ŠE KONEC

Slovenijo bo spet zajelo sneženje

Objavljeno 16. januar 2013 08.04 | Posodobljeno 16. januar 2013 08.04 | Piše: D. P., STA

Zaradi snega in snežnih plazov so zaprte cesta Volče–Solarji na mejnem prehodu z Italijo, cesta čez Vršič in cesta Čepovan–Most na Soči.

Prihaja nova snežna pošiljka.

LJUBLJANA – Dopoldne bo od jugozahoda Slovenije spet začelo snežiti, v nižjih predelih Primorske pa deževati. Na Primorskem bo zjutraj začela pihati zmerna burja, ki bo ponekod delala zamete. Zaradi močnega sneženja v Julijskih Alpah se je nevarnost snežnih plazov tam povečala na četrto stopnjo, kar pomeni, da je velika.

Pozor, plazovi

Drugod po gorah velja nevarnost tretje stopnje, v Agenciji Republike Slovenije za okolje (Arso) pa pričakujejo tudi spontano plazenje srednje velikih plazov nesprijetega snega (predvsem s strmejših pobočij).

Upoštevajte pravila

Policisti sicer voznikom svetujejo, naj v primeru obilnejšega sneženja pred odhodom preverijo stanje in prevoznost cest, hitrost vožnje pa prilagodijo razmeram na cesti. Policisti voznike še pozivajo, naj spoštujejo tudi druge cestnoprometne predpise in prometno signalizacijo, ob zastojih pa upoštevajo navodila vzdrževalcev cest in policije.

Brez verig nikar

Uporaba verig je sicer obvezna na prelazih Jezersko, Ljubelj in Korensko sedlo in na cesti Petrovo Brdo–Podrošt. Zaradi snega in snežnih plazov so zaprte cesta Volče–Solarji na mejnem prehodu z Italijo, cesta čez Vršič in cesta Čepovan–Most na Soči.
 

Deli s prijatelji