VREMENSKE NEVŠEČNOSTI

Sloveniji grozi toča

Objavljeno 13. avgust 2013 19.48 | Posodobljeno 13. avgust 2013 21.53 | Piše: STA, Ma. F.

V severovzhodni Sloveniji so mogoče močnejše nevihte, na območju Podravja in Savinjske pa je velika nevarnost toče.

LJUBLJANA – Popoldne se je na severu pooblačilo in začele so se pojavljati krajevne padavine, deloma nevihte. V severovzhodni Sloveniji so mogoče močnejše nevihte, na območju Podravja in Savinjske pa je velika nevarnost toče. 

Bralec Drago nam je sporočil, da je na avtocestnem postajališču Grabonoš (med Mariborom in Mursko Soboto) zaradi močnega naliva okoli deset centimetrov vode. Kot je še povedal, se nevihta pomika proti Murski Soboti.

Močnejši nalivi v okolici Maribora in Slovenske Bistrice že povzročajo nevšečnosti. V občini Slovenske Bistrica je brez električne energije ostalo 1253 odjemalcev, v občini Lenart pa 1035 odjemalcev. Poškodovana sta tudi dva daljnovoda. V ulici Ob izvirkih v Mariboru se je podrlo drevo.

Ob 17.25 je neurje zajelo občino Benedikt. Meteorna voda je zalila prostore gasilskega doma, odkrilo je streho v Kocbekovi ulici v Benediktu in del strehe v Ločkem Vrhu. Podrlo se je tudi nekaj dreves. Posledice neurja odpravljajo gasilci PGD Benedikt. Intervencija še poteka.

Dež predvsem v severni polovici Slovenije

Ponoči bo občasno deževalo predvsem v severni polovici Slovenije, drugod bo možnost za dež majhna. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. Jutri bo pretežno oblačno. Predvsem v severnih in ponekod v zahodnih krajih bo občasno še rahlo deževalo. Popoldne bo dež postopno povsod ponehal. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod bo veter čez dan oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, na Primorskem do okoli 20, najvišje dnevne pa na severu okoli 16, drugod od 19 do 24, ob morju do 28 stopinj Celzija.

V četrtek zjutraj se bo povsod zjasnilo. Na Primorskem bo še pihala šibka do zmerna burja. V petek bo jasno. Postopno bo topleje.

Vas je ujelo neurje? Pošljite nam fotografije ali posnetke.

Deli s prijatelji