TÜRK

Slovenija si zasluži sposobno vlado

Objavljeno 31. december 2011 13.39 | Posodobljeno 31. december 2011 13.39 | Piše: D. P.

Predsednik poziva, naj se presežejo strankarski računi in postavi v ospredje interes države kot celote.

Danilo Türk je minuto čez polnoč podpisal odlok o razpustitvi parlamenta in razpisal volitve

LJUBLJANA – »Za nami je leto zahtevnih nalog in resnih preizkušenj,« je začel v svoji novoletni poslanici predsednik države Danilo Türk. Opozoril je, da so bile nedavne predčasne volitve poziv k streznitvi, k boljšemu vodenju države in k uspešnejšemu reševanju posledic gospodarske krize. Parlamentarne stranke je pozval, naj se potrudijo, da bomo do nove vlade prišli brez dodatnih zavlačevanj.

Zaslužimo si sposobno vlado

Predsednik je pozval vse stranke, naj se presežejo strankarski računi in postavi v ospredje interes države kot celote. Po njegovem mnenju si Slovenija zasluži vlado, ki bo sposobna sprejemati in izvajati zahtevne odločitve. »S problemi se je treba soočiti in jih reševati.«

Ponosni na dosežke

Poudarja, da bo Slovenija primorana na svoji poti reševati številne probleme. Lažje bo, ker se je ohranil močan občutek solidarnosti, tuje nam ni niti sodelovanje. Pohvalil pa je tudi dosežke, ki so obeležili leto, ki se poslavlja: Slovenija je lahko ponosna na ljudi s pomembnim znanjem, na podjetja, ki zmagujejo v svetovni konkurenci, športnike, ki osvajajo medalje, in umetnike, ki navdušujejo povsod po svetu.

Deli s prijatelji