POMAGAMO ISKATI

Slovenija išče sadiste z mačeto

Objavljeno 09. julij 2013 21.10 | Posodobljeno 09. julij 2013 21.12 | Piše: E. N.

»Korak do tega, da se loti človeka, ni daleč. To so ‘psihoti‘!« dan po okrutnem zločinu nad kobilami odmeva po Sloveniji. Če veste kar koli, kar bi zločince prepeljalo pred roko pravice, nam to lahko zaupate anonimno.

Rižana in Cabidoule okrevata na kliniki.

Kot smo že poročali, se je skupina neznancev v rezervatu Škocjanski zatok pri Kopru brutalno znesla nad konjema. Najprej so se lotili komaj polletne kobile Cabidoule. Zgrabili so jo za opasnico, jo na kratko privezali, nato pa z mačeto ali majhno sekiro začeli udrihati po glavi in nogah. K sreči se je kobili v mukah uspelo rešiti in pobegniti, so se pa nato spravili še nad osem let staro Rižano.

Z mačeto naravnost v trebuh

Česa takega je zmožen le človek. In to ne normalen, temveč povsem odštekan.

Igor Brajnik, zaposleni v rezervatu

Ko so jo našli zaposleni v rezervatu, so se skoraj zgrudili. »Česa takega nobeden od prisotnih še ni doživel in dogodka skorajda ni mogoče opisati,« je povedal ornitolog Borut Mozetič. Rižano so porezali po vsem telesu in jo očitno močno 'usekali' naravnost v trebuh, da je zazijala globoka ureznina.

 »Ne razumem povoda ali motiva za tako zavržno dejanje, vredno vsega obsojanja. Srčno upam, da bomo ob pomoči policistov in občanov odkrili, kdo si je s krvjo nedolžnih živali umazal roke,« dodaja Mozetič. 

image
Tukaj so mučili Cabidoule. K sreči je zbrala toliko moči, da je pretrgala vrv, ki je na fotografiji lepo vidna. Foto: Primorske novice

Na spletu celo pozivi k obračunu s storilci

Glas o okrutnem dejanju se je hitro razširil tudi po družabnih omrežjih. Zbrali smo nekaj odzivov. Mnogi so šli celo toliko daleč, da sadistom napovedujejo obračun po načelu 'zob za zob'. Na Novicah vse pozivamo, naj sankcije prepustijo pravosodju, ki je edino pristojno za kaznovanje zlikovcev.

  • Jaz bi jih dosmrtno zaprl brez mamil. (anonimni)
  • Ubogi živali. Ne morem verjeti, kako lahko človeški gnus, hudobija zla naredi kaj tako srhljivega. (Barbi)
  • Pri vsem tem dejanju me je sram, da sem človek. (Edi)
  • Korak do tega, da se loti človeka, ni daleč ... (anonimni)
  • Groza!!!!!! Človeško zlo nima meja!! (Suzana)
  • Sram naj jih bo. Upam, da jih najdejo in objavijo ime in priimek!!!! (anonimni)

image
Požrtvovalni veterinarji so vso noč reševali kobili. K sreči bosta preživeli, vendar bosta zaznamovani za vse življenje. Foto: DOPPS

Nemogoče, da nihče ni ničesar videl ali slišal

Pristojni tako v rezervatu kot tudi policija pozivajo javnost: pomagajte izslediti storilce. Ubogi kobili sta med mučenjem od sebe morali dati glas bolečine. V rezervatu je bilo v petek popoldan, ko je prišlo do napada, ogromno sprehajalcev in obiskovalcev. Gotovo je kdo kaj videl ali slišal, pa se je v grozi skril.

Če kaj veste, pa si tega ne upate povedati, vas nihče ne obsoja. Vendar pa je zdaj čas, da pomagate roki pravice. Če ste kar koli videli ali pa imate informacije, s katerimi bi storilcem prišli na sled, jih sporočite.

Tistim, ki se ne želite izpostavljati pri policiji, na Novicah ponujamo možnost povsem anonimne prijave. V spodnji obrazec vpišite tisto, kar veste. Nadaljnje korake prepustite nam.

 

Deli s prijatelji