ŠOKIRANI

Slovenija: dojenček v avtu, starši pa v šoping

Objavljeno 11. december 2012 11.11 | Posodobljeno 11. december 2012 11.11 | Piše: Aleksandar Lukić

Starše so prijavili policiji in centru za socialno delo.

ŠMARJE PRI JELŠAH – Čas decembrskih nakupov se je začel. Nekateri pa prav zaradi šopinga delajo napake, ki bi se lahko končale tragično. Tako (glej fotografijo) sta včeraj oče in mati v avtomobilu pustila dojenčka pred eno od trgovin v Šmarju pri Jelšah, medtem ko sta se odpravila po nakupih.

V odklenjenem avtomobilu

Dojenčka, ki naj ne bi bil star niti mesec dni in je jokal, je v avtomobilu opazila mimoidoča očevidka, ki je želela ostati anonimna: »Avto je bil prižgan, tako da ga ni zeblo. Je bil pa odklenjen, zato bi ga brez težav kdo ukradel.« Čez čas so starše le opazili ... Prišla sta iz trgovine in se odpeljala skupaj z otrokom.

Prijave padle

»Zelo bi si želeli, da ljudje pridejo k pameti in za otroke poskrbijo, kot se za starše spodobi. Sploh se ne čudimo, da pride do kraje otrok in podobnega,« je omenjena gospa še pokomentirala dogajanje.

Fotografije so prišle v roke tudi zavodu Zadnje upanje, katerega ustanoviteljica je Valerija Kršlin. Kot so nam povedali, so zoper starše že ukrepali, in sicer tako, da so podali prijavo na center za socialno delo in Policijsko postajo Šmarje pri Jelšah.

Deli s prijatelji