TO NI ZIMA

Slovenija brez snega, na Obali do 11 stopinj

Objavljeno 10. januar 2012 22.09 | Posodobljeno 10. januar 2012 22.09 | Piše: D. P.

Proti koncu tedna se bo ohladilo, oblačno bo že v četrtek.

Lep dan za izlet

LJUBLJANO – »Sneg smo odpovedali. Napovedi delamo za deset dni, najbolj natančne in gotove so za pet ali šest dni, a v teh prognozah snega ni,« je povedal dežurni prognostik Agencije Republike Slovenije za okolje Brane Gregorčič.

Do 11 stopinj Slovenija

se je prebudila v sončno jutro. Na Kredarici so ob osmih namerili sedem stopinj pod ničlo, v Piranu pa plus osem stopinj. »Nadaljevalo se bo sončno vreme, sprememb pa ni na obzorju,« je nadaljeval Gregorčič, ki je potrdil, da se bodo dnevne temperature gibale med 5 in 9 na celini, do 11 stopinj Celzija pa bo na Obali.

V petek kratkotrajno poslabšanje, ohladitev za vikend

»V petek bo nekaj več oblakov nad jugovzhodno in delom osrednje Slovenije. Iz oblakov bo tudi rosilo, temperature pa ne bo višje od pet stopinj Celzija. Popoldne se bo zjasnilo, prvi oblaki pa se bodo pojavili že v četrtek popoldan.« Precej hladneje bo v nedeljo in ponedeljek, ko naj bi se temperature približale ledišču.

Neugoden vpliv vremena

Občutljivi ljudje bodo imeli v torek prehodne, z vremenom povezane težave, ki bodo do večera ponehale. Prehodno se bodo okrepili tudi nekateri bolezenski znaki. Vsem vremensko občutljivim zato priporočajo večjo previdnost.

Deli s prijatelji