ŠESTICA

Izžrebali glavni dobitek, nekdo je zadel šestico: poglejte listek

Zmagovalec je vplačal listek v Slovenskih Konjicah. Izžrebani dobitek je vreden skoraj 645 tisoč evrov.
Fotografija: FOTO: Loterija Slovenija
Odpri galerijo
FOTO: Loterija Slovenija

V začetku meseca so z Loterija Slovenija sporočili, da po 38 letih prenavljajo najbolj priljubljeno igro na srečo med Slovenci. Kot so zapisali, so se za spremembo odločili, ker želijo igralcem ponuditi več dobitkov. Namesto 7 od 39 številk bo pri novem Lotu namreč izžrebanih 6 od 44 številk.

Te dni so v sedmem krogu žrebanja šestice izžrebali prvi glavni dobitek. Sreča se je nasmehnila nekomu, ki je listek vplačal v Trafiki 3DVA, na Liptovski ulici 15 v Slovenskih Konjicah, so sporočili z loterije.

Izžrebana šestica je vredna 644.197,60 evra

Kdor ima v žepu dragoceno potrdilo o vplačilu, ima za prevzem dobitka čas do 31. decembra 2023.

Novice o prvi šestici se bodo razveselili tudi v občini stalnega prebivališča osebe, torej verjetno v Slovenskih Konjicah, kjer bodo   od glavnega dobitka prejeli 96.629,64 evra od davka.

Vrednost vplačil samo v tem zadnjem krogu je bila 199.503,08 evra.

Loto že 61 let 

Od leta 1962 do danes smo na območju Slovenije dobili že več kot 60 loto milijonarjev, v zadnjih desetih letih pa so igralci igre Loto prejeli nekaj več kot 267 milijonov evrov dobitkov. Dosedanja rekordna vrednost glavnega dobitka v višini 5 milijonov evrov je bila vplačana dvakrat: prvič 8. julija 2015 v Kopru, drugič pa 9. oktobra 2022 na spletnem mestu loterija.si.

V zadnjih desetih letih so samo iz igre Loto v Loteriji Slovenija zbrali 95 milijonov evrov za delovanje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij. Proračun države pa je iz naslova davkov, vezanih na prirejanje iger na srečo, pridobil skoraj 54 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije