ANKETA

Slovenci sploh ne poznajo naših ministrov

Objavljeno 15. september 2015 10.34 | Posodobljeno 15. september 2015 10.34 | Piše: T. Pa.

Večina anketiranih meni, da vlada ni bila uspešna niti neuspešna.

Prvi mož vlade naj bi terjal glavo bivšega novinarja.

LJUBLJANA – Anketa Dela je tokrat svoje anketirance spraševala o podpori vladi Mira Cerarja, ki je mandat nastopila 18. septembra lani. Na lestvici od ena do pet so vladi podelili povprečno oceno 2,67, kar je približno toliko kot oktobra lani. Podpora vladi je sicer v zadnjem letu precej nihala: najnižja je bila decembra, ko je Cerar imel težave z iskanjem ministrov, in aprila, ko se je koalicija ukvarjala s primerom nekdanjega ministra za obrambo Janka Vebra.

Ne uspeh niti neuspeh

Hkrati so v anketi ugotavljali, ali je bila vlada po mnenju vprašanih uspešna, na kar je večina odgovorila, da ni bila ne uspešna ne neuspešna. Tretjina jih meni, da je bila neuspešna, dobra desetina pa, da je bila uspešna.

Neznani ministri

Poleg tega so anketiranci odgovarjali tudi na vprašanje o tem, kateri od ministrov je najbolj izstopal. Pri tem so ugotovili, da povprečni prebivalec ne pozna večine članov vlade. Največ anketirancev je naštelo Karla Erjavca, dobra petina še Dejana Židana in Dušana Mramorja, nekateri pa tudi Milojko Kolar Celarc (sedem odstotkov) in Borisa Koprivnikarja (šest odstotkov). Ostalih ministrov anketiranci ne poznajo, številke pa kažejo, da jih največ pozna od dva do štiri ministre, 24 odstotkov od pet do devet imen, kar 17 odstotkov pa niti enega.

Deli s prijatelji