BREZ POČITNIC

Slovenci ostali doma, letalo le po turiste v Hurgado

Objavljeno 17. avgust 2013 14.09 | Posodobljeno 17. avgust 2013 15.34 | Piše: D. P., STA
Ključne besede: Egipt nasilje

Zunanje ministrstvo je zaradi dogajanja v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom v petek odsvetovalo vsa nenujna potovanja v Egipt.

Razmere v Egiptu se zaostrujejo.

LJUBLJANA – Letalo, ki bi moralo danes iz Ljubljane v Egipt prepeljati okoli 180 turistov, se bo tja odpravilo le po tiste, ki počitnikujejo tam. Slovenske turistične agencije so namreč gostom odsvetovale potovanje v Egipt in jim ponudile menjavo aranžmaja, kar so potniki upoštevali. Tudi prihodnji poleti v Egipt so do nadaljnjega ustavljeni.

Ostali so doma

Direktor prodaje v Kompasu Peter Majerle je potrdil, da bo vseh 180 turistov, ki bi morali danes potovati v Egipt, ostalo doma. Vsakega posebej so poklicali in jim odsvetovali potovanje, potniki pa so se odločili, da se bodo odpravili na kakšno drugo destinacijo oziroma zamenjali aranžma. Nekateri so se sicer odločili prestaviti potovanje v Egipt za nedoločen čas, slovenske turistične agencije pa jim bodo takoj, ko bo to mogoče, omogočile počitnikovanje v tej državi.

Tako se bo danes okoli 18. ure letalo iz Ljubljane odpravilo samo po tiste potnike, ki počitnikujejo v Egiptu. Do nadaljnjega so poleti proti Egiptu ustavljeni, je še dejal Majerle in poudaril, da bodo vseskozi spremljali razmere v državi.

Drug termin

Tudi Nika Vrhovnik iz turistične agencija Palma je pojasnila, da so gostom takoj po dodatnih priporočilih zunanjega ministrstva ponudili menjavo aranžmaja za drugo destinacijo ali drug termin v Egiptu.

Zunanje ministrstvo je namreč zaradi dogajanja v egiptovski prestolnici in drugih večjih mestih te države slovenskim državljanom v petek odsvetovalo vsa nenujna potovanja v Egipt.

Deli s prijatelji