IRONIJA

Slovenci na pomoč obubožanima Darsu in slovenskemu proračunu?

Objavljeno 18. maj 2014 09.05 | Posodobljeno 17. maj 2014 23.00 | Piše: S. U.

»Namesto da bi kupil celoletno vinjeto, voznik raje kupuje enotedenske. Kakšnih sedem jih je letos že porabil.«

LJUBLJANA – Naš bralec Darko je začudeno strmel v modrega twinga z ljubljansko registracijo. Voznik se je namreč očitno odločil, da bo po patriotsko z evri priskočil na pomoč obubožanima Darsu in slovenskemu proračunu.

»Namesto da bi kupil celoletno vinjeto, voznik raje kupuje enotedenske. Kakšnih sedem jih je letos že porabil, pa nismo niti na polovici leta. Že osnovnošolska matematika nam pove, da je zanje odštel več denarja, kot bi ga veljala ena celoletna. Upam, da bo nadaljeval trend nepotrebnega nakupovanja tedenskih vinjet, saj državi pride prav vsak dodaten evro,« je Darko ironično zapisal.

Dars v prvih štirih mesecih z večjo prodajo vinjet

Sicer pa je Družba za avtoceste v RS (Dars) od 1. januarja do konca aprila prodala 1,65 milijona vinjet, kar je štiri odstotke več kot v enakem obdobju lani. Priliv od prodanih vinjet je skupaj 84,1 milijona evrov, lani v tem obdobju, ko sicer ni bilo posebnih vinjet za kombije, pa je bil 72,3 milijona evrov, so sporočili iz Darsa.

Prodajo letošnjih vinjet zaznamuje kar nekaj novosti – nekatere kategorije vinjet so se nekoliko podražile, v veljavo pa je stopil novi razred za kombije, za katerega veljajo dražje vinjete od tistih za osebna vozila.

Deli s prijatelji