SREČA

Slovenci in loto: Igrala sem, ko je bilo nad 100 milijonov

Objavljeno 05. julij 2015 17.45 | Posodobljeno 05. julij 2015 17.45 | Piše: Mo. S.

Nekateri so srečo že poskusili, drugi ne, nekateri pa sploh ne vedo, da je že kakšen mesec dni v igri pet milijonov evrov.

LJUBLJANA – Slovenija še vedno čaka nekoga, ki bo v igri loto zadel pet milijonov. V skladu za sedmico je pet milijonov že vse od 7. junija, a doslej srečneža še ni bilo. Kljub temu da znesek nad petimi milijoni razdelijo med preostale dobitnike, pa se zdi, da Slovenci po igrah na srečo ne posegajo pogosto. 

Naključne mimoidoče smo vprašali, ali loto igrajo in ali jih pet milijonov kaj gane, zanimalo pa nas je tudi, ali kdaj razmišljajo o tem, ali je dobitek res odvisen samo od sreče ...

Nekateri vplačajo, drugi niso še nikoli

Maša (28) pravi, da je nekajkrat že poskusila srečo, vendar ta nikoli ni bila na njeni strani. Tudi zdaj, ko je v igri toliko denarja, je že nekajkrat vplačala, saj bi ji denar prišel prav, a doslej po tej poti ni dobila niti evra. A še bo poskusila. »Morda pa milijoni čakajo prav mene,« se zasmeje.

Gospa na posnetku nam je povedala, da je milijoni prav nič ne mikajo, včasih pa je kakšen listek tudi že izpolnila. »Pred leti, ko so bili še tolarji. Takrat, ko je bil dobitek na primer nad 100 milijonov,« je dodala. A nikoli ni ničesar zadela.

Je vse le v sreči?

Igor nam je povedal, da sicer ve, koliko denarja je trenutno v skladu za sedmico, vendar pa na vplačevanje redno pozablja. V zadnjem obdobju je sicer nekajkrat poskušal, vendar neuspešno. Na vprašanje, ali je loto po njegovem mnenju res igra na srečo in kako je mogoče, da te sreče že toliko časa ni od nikoder, pa je odvrnil, da ni vse v čisti sreči.

Sogovornika, ki bi redno in vestno vplačeval loterijske listke, nismo našli. Več je bilo takšnih, ki jih loto sploh ne zanima, nekateri pa sploh ne vedo, da je v igri že lep čas pet milijonov evrov ...

Deli s prijatelji