IZ KITAJSKE

Slovenci izumili, Kitajci ponaredili

Objavljeno 26. maj 2015 11.48 | Posodobljeno 26. maj 2015 11.48 | Piše: A. K.

Nenavadna kavna skodelica je postala prava uspešnica, ki je očitno pritegnila tudi ponarejevalce.

Ponaredek.

Oblikovalci Desnehemisfere so pred kratkim nase opozorili s kavno skodelico Goat Mug, skodelico v obliki kozjega roga, ki je pravi hit na tujih tržiščih. Zgodba kavne skodelice je zanimiva tudi zato, ker so slovenski izumitelji zagonska sredstva za proizvodnjo zbirali na Kickstarterju – od predvidenih 25.000 dolarjev je skodelico s 458.071 dolarji podprlo 10.617 podpornikov z vsega sveta.

Slovenski projekt je postal zelo uspešen v svetovnem merilu, kavna skodelica pa je postala prava uspešnica, ki je očitno pritegnila tudi ponarejevalce. Na uradnem facebooku Desnehemisfere so namreč objavili, da jih nekdo kopira. »Naš prvi ponaredek direktno iz Kitajske. Ne boste verjeli, pred originalom,« so zapisali. 

 

naš prvi ponaredek direktno iz kitajske ... ne boste verjeli, pred originalom :)our first fake, straight from China ... you won't believe it, even before the original :)GOAT STORY

Posted by Desnahemisfera on 25. maj 2015

 

Kaj je Goat Mug?

»Goat je praktičen in okolju prijazen 'coffee mug' oblikovan v čast kozam, ki so odkrile kavo. Oblika roga ne prikaže le izvirne zgodbe kave, ampak s svojo zavito obliko omogoči lažje pitje do zadnjega požirka in vas naredi 'kul'. Usnjeno držalo se preprosto spremeni v stojalo, tako da lahko odprto skodelico preprosto odložite vanj,« je zapisano na njihovi spletni strani.

 

Deli s prijatelji