PRED VOLITVAMI

»Slovenci bomo sebi skopali še večjo jamo«

Objavljeno 25. september 2012 19.25 | Posodobljeno 25. september 2012 20.11 | Piše: Mo. S.

Pahor meni, da bodo volitve samo referendum o tem, kdo je za in kdo proti Janševi vladi.

Borut Pahor.

LJUBLJANA – Predsedniški kandidat Borut Pahor je dober mesec po začetku predsedniške kampanje svojo predvolilno retoriko zaostril, razkol na levici pa se s tem ni prav nič zmanjšal. Potem ko je maja ostro kritiziral Milana Kučana in menil, da morski psi (stranke na levici) okrog stranke SD čakajo, da bo ta izkrvavela, je zdaj komentiral še izjave Janeza Stanovnika.

V Pahorjevem volilnem štabu so se namreč odzvali na njegovo izjavo o tem, da bodo prihajajoče predsedniške volitve plebiscit. Kot menijo, je ta izjava samo še potrdila bojazen, ki jo je Pahor izrazil že pretekli teden.  »Ali bomo Slovenci sodelovali ali se bomo razklali? Nekaj bi rad povedal z velikim obžalovanjem: bojim se, in ta strah je iz dneva v dan bolj upravičen, da volitve tudi tokrat, čez pet let, kot 2007, ne bodo nič več kot samo referendum o tem, ali je kdo za ali proti Janševi vladi. Če, in zdi se, da bo tako, bomo Slovenci sebi skopali še večjo jamo, iz katere se bomo še težje izkopali,« se je po poročanju Financ volilni štab Boruta Pahorja odzval na Stanovnikovo izjavo. 

Stanovnik je sicer dejal, da družbe ne deli na levico in desnico, v predsedniški kampanji pa podpira Danila Türka.

Kot da bi se oče odpovedal svojemu otroku

Predsednik stranke SD Igor Lukšič pa se je na navedbe zveze združenj borcev v zvezi s predsedniškimi volitvami odzval takole: »Sporočilo Zveze združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, ki je dalo podporo predsedniškemu kandidatu neke druge stranke in ne kandidatu stranke Socialnih demokratov Borutu Pahorju, v SD sprejemamo tako, kot da se je oče odpovedal svojemu otroku. Vrednote narodnoosvobodilnega boja pa bodo še naprej pomembno vodilo naših ravnanj.«

Deli s prijatelji