ZNANI ŠTAJERCI

Slavni o Kanglerju: Naj se virus razširi po Sloveniji

Objavljeno 24. november 2012 21.05 | Posodobljeno 24. november 2012 21.06 | Piše: Anita Krizmanić

Tudi znani slovenski obrazi spremljajo dogajanje v Mariboru. Nekateri pa, čeprav tam živijo, sploh ne vedo, kaj se dogaja.

Pravično – Ines bo rojstni dan jutri praznovala v hiši slavnih.

Mariborčani so proti županu Francu Kanglerju sprožili pravo vstajo in zahtevajo njegov odstop, na facebooku profilu Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora pa je za 26. november, ko bo seja mestnega sveta, napovedan še en protest. Oglašajo se tudi znani Štajerci, ki javno podpirajo protestnike, nekateri pa so se omenjeni skupini na facebooku tudi pridružili. 

Eden od njih je tudi Mišo Stevanovič, žirant resničnostnega šova Gostilna išče šefa, ki je sicer napovedal, da se bo v ponedeljek Mariborčanom pridružil pri protestih, a si je premislil. Svoje someščane kljub temu še vedno podpira. »Odločitev je padla, v ponedeljek ne bom prisoten na 2. Mariborski vstaji – GOTOF JE!, bom pa svojo podporo skupini Franc Kangler naj odstopi kot župan Maribora in vsem ostalim Mariborčanom izrazil v oddaji ob 20. uri na POP TV, če bom le lahko! Naj slišijo – Maribor smo ljudje. Zagotovo bom nekam vključil stavek 'Gotof je!', pa je, kakšen je,« je obljubil Mišo.

Predin na bolniški podpira Mariborčane

Stanje v Mariboru spremlja tudi glasbenik Zoran Predin. »Ljudem je v teh težkih časih še posebej težko in nekako so se morali odzvati, saj namen teh radarjev ni varnost, temveč pridobivanje denarja,« je povedal Predin za naš portal in dodal, da Mariborčane pri njihovi vstaji podpira. Povedal nam je še, da sam aktivno ne more sodelovati, ker je na bolniškem dopustu, zato se ponedeljkove vstaje ne bo udeležil. 

Auerjeva: Oče je ves čas opozarjal nanj

»Kangler ni primeren župan, na kar je moj oče ves čas opozarjal,« pravi Sandra Auer, hči Stojana Auerja, ki se je pred dvema letoma s Kanglerjem boril za županski stolček. »Slišala sem marsikatero zgodbico o njem, ljudje so se ves čas pritoževali, a ni poslušal. Zdaj pa zadeve prihajajo na dan. Srčno upam, da se bo kaj spremenilo,« je povedala Sandra, ki se bo v ponedeljek, če ji bo čas naklonjen, protestov udeležila.

Sanjska Miša: Vstaje ne bo zlahka zatrl

Kanglerjeva dejanja pa so precej razburila nekdanjo sanjsko žensko Mišo Margan. »Kar se dogaja je čista logična posledica stanja, ki ga je Kangler ustvaril s svojim skorumpiranim delovanjem, zato sploh nima več nobene podpore v javnosti,« pravi Miša. »Kangler bi moral že zdavnaj odstopiti. V tem trenutku pozablja, da so ga na to mesto postavili ljudje in Maribor so ljudje! Maribor se je uprl in te vstaje ne bo tako zlahka zatrl,« je prepričana. 

Kumer in Juranovičeva nista dobro seznanjena

Pevec Domen Kumer je priznal, da je bil zadnje čase zelo zaposlen, zato zadevo spremlja le bežno. »Verjamem pa, da se bo nastala situacija zaključila v dobro vseh,« je dodal. Da so protesti proti Kanglerju bili ve tudi Ines Juranovič, udeleženka resničnostnega šova Big Brother Slavnih in Playboyeva zajčica, ki jo je Slovenija pred leti spoznala tudi zaradi afere z erotičnimi fotografijami in amaterskega pornoposnetka, a nam je povedala, da dogajanja v Mariboru ni podrobneje spremljala.

»Upam, da se bo virus razširil«

Oglasil pa se tudi Werner Brozovič, ki je sicer Primorec, a Štajerce pri njihovi zahtevi o odstopu župana podpira. »Dragi moji Štajerci, svaka čast. Upam, da se ta virus razširi še kam po Sloveniji in da bo Ljubljana tudi spregledala. Pridem k vam zapet novo himno Konec je ali po vaše – Gotof je!«

Deli s prijatelji