DOBRO DELO

Slavna Alma zbira šolske potrebščine

Objavljeno 22. junij 2017 16.46 | Posodobljeno 22. junij 2017 16.46 | Piše: Š. A.

Dobrodelna akcija v sklopu Ljudske univerze Jesenice. Kot ambasadorji sodelujejo znane osebnosti z Gorenjske.

»Večinoma verjamem v sožitje v družini, v družinske vezi, svojemu otroku vcepljam čim več moralnih in socialnih vrednot. To je tudi moje vodilo.«

Otroci so te dni že skoraj na počitnicah, starši pa že razmišljajo o nakupu potrebščin za novo šolsko leto. To ni majhen strošek, toliko večji je udarec za družinski proračun, če so dohodki nizki. Da bi bila jeseniškim družinam, ki se le stežka prebijajo skozi mesec, misel na novo šolsko leto nekoliko lažja, so se na tamkajšnji ljudski univerzi odločili za dobrodelno akcijo, katere ambasadorka je Alma Rekić, javnosti znana predvsem kot žirantka v šovu MasterChef. Maja Radinovič Hajdič, direktorica Ljudske univerze Jesenice, je o zametkih dobrodelne akcije povedala, da so s slavno slaščičarko, sicer domačinko z Jesenic, začeli sodelovati že pri projektu Podari uro: »Ta projekt, ki temelji na prostovoljstvu, smo zasnovali letos. Postopek je preprost: tisti, ki bi radi bili prostovoljci, naj se javijo in povedo, kateri skupini ljudi bi radi pomagali – denimo otrokom, starostnikom, invalidom. Nato skupaj najdemo možnost, kako jim bodo kot prostovoljci podarili urico.« V projekt so se kot ambasadorji že vključile nekatere znane osebnosti z zgornje Gorenjske, med njimi nekdanji hokejist Miha Rebolj, raper Denis Porčič - Chorchyp, smučarka Maruša Ferk, radijski voditelj Klemen Bunderla in že omenjena kuharska virtuozinja.

Alma Rekić nam je povedala, kako se je začela prva dobrodelna akcija zbiranja šolskih potrebščin: »Ko sem se odločala, komu bom podarila uro, je bilo takoj jasno, da bodo to otroci. In ker je šlo šolsko leto takrat proti koncu, smo razmišljali še korak naprej. Nakup šolskih potrebščin je za nekatere družine veliko breme. Da bi vsaj malce razbremenili starše, smo se odločili, da začnemo zbirati šolske potrebščine.


Vsaka malenkost šteje
»Kdor bi rad podaril šolske potrebščine, jih lahko prinese v naše prostore. Zbiramo vse razen učbenikov in delovnih zvezkov, kar pomeni, da pridejo prav pisala, zvezki, barvice, peresnice … Veseli bomo prav vsake stvari, pa naj bo samo ena radirka, svinčnik ali druga malenkost,« pravi strokovna sodelavka na jeseniški ljudski univerzi Katarina Bertoncelj, ki skrbi, da zbiranje poteka gladko.
 

 

Deli s prijatelji