INTERNA KLINIKA

Slaba tretjina bolnikov z okužbo črevesja, obiski prepovedani

Objavljeno 28. december 2011 15.09 | Posodobljeno 28. december 2011 15.09 | Piše: T. L.

Zaprtje Kliničnega oddelka za žilne bolezni Interne klinike zaradi izbruha črevesne nalezljive bolezni.

Virusne okužbe v izjemno redkih primerih lahko povzročijo zaplete, kot so bakterijske okužbe (fotografija je simbolična).

LJUBLJANA – Zaradi izbruha črevesnih okužb so na Kliničnem oddelku za žilne bolezni Interne klinike v sklopu ljubljanskega UKC od danes naprej prepovedali vse obiske, oddelek pa so začasno zaprli za nove sprejeme bolnikov. Odpustili bodo vse bolnike, ki ne potrebujejo akutne bolnišnične obravnave.

V torek so namreč v službi za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb ljubljanskega UKC dobili obvestilo higienika oddelka za žilne bolezni o pojavu večjega števila bolnikov z akutno črevesno okužbo na njihovem oddelku. Stanje se je danes poslabšalo – trenutno je okuženih 27 % bolnikov (15 od 56) in ena zaposlena, so sporočili iz UKC. 

»Do čimprejšnje in uspešne zajezitve epidemije na zgoraj omenjenem oddelku je do nadaljnjega potrebno strogo upoštevanje o prepovedi sprejemov, saj bomo le na ta način epidemijo omejili v doglednem času,« je ob tem dejala dr. Tatjana Mrvič, svetovalka službe za preprečevanje in obvladovanje bolnišničnih okužb. O preklicu prepovedi obiskov bo javnost obveščena, zagotavljajo v UKC. 

 

Deli s prijatelji