MOGOČE PADAVINE

Slaba napoved za ljubitelje pomladi

Predvsem jutra bodo hladna, nekoliko se bo ogrelo šele naslednji teden.
Fotografija: Do konca tedna bo še nekaj sonca, konec tedna pa bo bolj oblačen. FOTO: bralka
Odpri galerijo
Do konca tedna bo še nekaj sonca, konec tedna pa bo bolj oblačen. FOTO: bralka

Po februarju, ki nas je večinoma razvajal s sončnim vremenom in skoraj pomladanskimi temperaturami, se je marca shladilo, dva konca tedna je snežilo do nižin. Po napovedih se bodo nizke temperature, nižje od povprečnih za ta čas v letu, nadaljevale še nekaj časa, napoveduje Severe Weather Europe.

Nad severnim Atlantikom naj bi se razvil bolj stabilen vremenski vzorec, ki naj bi prinesel razvoj sistema z visokim zračnim pritiskom, kar ponavadi prinaša hladnejše vreme. Trenutno hladnejše vreme je doseglo tudi jugozahodni del kontinenta. Temperature naj bi bile v primerjavi s povprečjem za sredino marca nižje za 6 do 8 stopinj Celzija.

V Alpah naj bi konec tedna zapadlo od 30 do 60 centimetrov svežega snega, vendar le v Švici in Avstriji, Slovenija naj bi se tokrat pošiljki snega izognila. Snežna odeja pa naj bi se odebelila tudi južno od nas. V pasu od BiH prek Črne gore in Srbije do Bolgarije naj bi zapadlo med 15 in 30 centimetri snega.

Če ne višje temperature, nas v naslednjem tednu čaka vsaj več sonca. FOTO: Arso
Če ne višje temperature, nas v naslednjem tednu čaka vsaj več sonca. FOTO: Arso


Če pogledamo malce bolj podrobno napoved za Slovenijo, ta kaže, da je pred nami še nekaj dni bolj zimskega kot pomladanskega vremena, saj bodo predvsem jutranje temperature z izjemo Primorske pod lediščem. Čez dan bo bolj ali manj oblačno z možnostjo padavin. V sredo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, popoldne bodo posamezne kratkotrajne plohe. Ponekod bo še pihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

V četrtek bo v vzhodni Sloveniji pretežno oblačno, drugod delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne bodo krajevne plohe. Ponekod bo še pihal veter severnih smeri.

V petek in soboto bo pretežno oblačno, občasno bodo manjše krajevne padavine. V soboto bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem burja.


Postopno vendarle topleje


V soboto, nedeljo in ponedeljek bo južno od nas ciklonsko območje. Za zdaj je še negotovo, kolikšen vpliv bo imelo na vreme pri nas. V nadaljevanju tedna se bo od zahoda tudi k nam razširilo območje visokega zračnega tlaka, začel bo pritekati toplejši zrak.

Od sobote do ponedeljka kaže na spremenljivo do pretežno oblačno in sprva dokaj hladno vreme, predvsem v soboto bodo v južni Sloveniji občasno rahle padavine. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem burja. Od torka naprej bo po večini sončno in postopno topleje, še napovedujejo pri Arsu.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije