NESMISEL

Slaba banka se že smeši: kupujejo, ne pa prodajajo

Objavljeno 28. marec 2014 11.10 | Posodobljeno 28. marec 2014 09.38 | Piše: S. N.

Pri DUTB so se že odvzali. Pravijo, da kupca že iščejo in da bodo iztržili več, kot so plačali.

(Ne)prodaje Celovških dvorov ne komentirajo.

LJUBLJANA – Očitno bo tudi slaba banka počela stvari, za katere ni poklicana. Drugače si ne gre razlagati poročanja Financ. Zapisale so, da je Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) za 1,6 milijona evrov kupnine, zvišane za 352.000 evrov davka na dodano vrednost, kupila 10.244 kvadratnih metrov parcel na Vilharjevi ulici v Ljubljani, ob železniški progi za Situlo.

Od leta 2011

Podatek je še toliko pomenljivejši, če dodamo, da je stečajni upravitelj družbe A. K. S. to parcelo prodajal (očitno neuspešno) do leta 2014. Pri DUTB so se že odzvali. Pravijo, da kupca že iščejo in da bodo, se razume, iztržili več, kot so plačali.

Kupujejo, ne pa prodajajo

Vse skupaj je v nasprotju s temeljnim poslanstvom. Prvotna naloga banke je, da prevzame breme bank in pribori nazaj čim več davkoplačevalskih evrov. A naša slaba banka ne prodaja, ampak dodatno kupuje.

Skrivajo, a se dejansko ve

Kot so povedali za Finance, so dali parkirišče začasno v najem in pospešeno iščejo kupca. Kdo so najemniki parkirišča, na banki skrivajo. Bežen sprehod mimo razkrije tudi to – tam parkirajo zaposleni v Telekomu in Slovenskih železnicah.

Deli s prijatelji