V MOKRONOGU

Slaba banka je nepremičnino Toma prodala njegovemu nasledniku

Objavljeno 21. februar 2015 22.36 | Posodobljeno 21. februar 2015 22.36 | Piše: Mo. S.

Na »pogorišču« podjetja Tom M-Tom nadaljuje njegovo dejavnost, zdaj so odkupili še objekt, ki se je prodajal v okviru stečajnega postopka.

Obljubljenih plač ni od nikoder.

LJUBLJANA, MOKRONOG – Glavni izvršni direktor Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) Torbjörn Månsson in direktor družbe M-Tom Damjan Burger sta podpisala pogodbo o prodaji objekta v Mokronogu družbi M-Tom.

S soglasjem tako imenovane slabe banke so do zdaj v stečajnih postopkih prodali že 70 nepremičnin, ki jih je slaba banka prejela kot zavarovanje za lani prevzete nedonosne terjatve, tokrat pa gre za prvo prodajo nepremičnine, ki jo je DUBT izvedel neposredno. Prodajna pogodba bo družbi M-Tom omogočila nadaljnje izvajanje tradicionalne dejavnosti v lokalnem okolju in ohranjanje dela za 17 zaposlenih.

Prispeli dve ponudbi

»S prvo neposredno prodajo nepremičnine v Mokronogu DUTB nadaljuje uresničevanje svojih ciljev na področju upravljanja nepremičnin. Objekt v Mokronogu se je pred prenosom na DUTB prodajal v okviru stečajnega postopka podjetja Tom. Po petih neuspešnih dražbah ga je v juniju 2014 prevzel DUTB kot tako imenovano neunovčljivo premoženje. Po opravljenem skrbnem pregled je DUTB na podlagi krovne strategije oblikoval strategijo upravljanja objekta in v njem saniral manjše pomanjkljivosti. Objekt je nato ponudil v spletno prodajo in prejel dve ponudbi. V procesu pogajanj je izbral boljšega ponudnika, to je podjetje M-Tom,« so sporočili iz slabe banke.

Tom v stečaj, delavci niso odnehali

Tovarna oblazinjenega pohištva M-Tom je sicer naslednica podjetja Tom, ki je šlo pred leti v stečaj, nekaj delavcev pa je dejavnost nato nadaljevalo. Direktor M-Tom Burger je ob podpisu pogodbe povedal: »Veseli me, da smo pogajanja pripeljali do podpisa pogodbe v obojestransko zadovoljstvo. M-Tom se bo tudi v prihodnje usmerjal v razvoj ter utrjevanje njegovih tržnih pozicij in hkrati nadaljeval rokodelsko tradicijo lokalnega okolja. Verjamem, da lahko postane vzor tudi drugim zdravim gospodarskim jedrom, ki poskušajo nadaljevati svoje dejavnosti na pogoriščih matičnih podjetij.«

Deli s prijatelji