PREMAJHNA UDELEŽBA

Skupščina Luke Koper zaradi nesklepčnosti preložena

Objavljeno 05. april 2013 16.16 | Posodobljeno 05. april 2013 16.17 | Piše: STA, Ma. F.

Ob prvem sklicu današnje skupščine Luke Koper je bilo prisotnega 26,6 odstotka kapitala.

Luka Koper

KOPER – Ob 13. uri se je v Kopru začela skupščina Luke Koper, na kateri bi morali odločati o odpoklicu šestih nadzornikov in imenovanju novih ter o izvedbi revizije poslov v obdobju od 2007 do 2011.

Ob prvem sklicu današnje skupščine Luke Koper je bilo prisotnega 26,6 odstotka kapitala. Skladno s statutom bi moralo za to, da bi bila skupščina sklepčna, pristopiti 30 odstotkov kapitala.

Mestna občina Koper bo predlagala ponovno imenovanje Mozetičeve

Po predlogu zdaj že ugasle Agencije za upravljanje kapitalskih naložb RS (Aukn) bi na skupščini odpoklicali Janeza Požarja, Bojana Branka, Marka Simonetija, Jordana Kocjančiča, Tomaža Možeta in Sabino Mozetič in nato za obdobje štirih let imenovali Nikolaja Abrahamsberga, Igorja Maherja, Roberta Srabotiča, Marka Kocjančiča, Bredo Filipovič in Ireno Trohar Andrijašič.

Vsi zdajšnji člani nadzornega sveta Luke Koper z izjemo Mozetičeve so bili za štiriletno obdobje imenovani 14. julija 2009 in bi jim mandat torej potekel julija letos.

Mestna občina Koper bo na skupščini sicer predlagala ponovno imenovanje Mozetičeve v nadzorni svet. Občini, ki ima v lasti dobre tri odstotke Luke Koper, to dovoljuje statut Luke Koper.
 

Deli s prijatelji