POSLOVANJE

Skupini Triglav dobiček gor, pobrali pa so manj premij

Objavljeno 13. avgust 2014 12.13 | Posodobljeno 13. avgust 2014 12.13 | Piše: STA, A. L.

V prvem četrtletju je skupina ustvarila 25,6 milijona evrov čistega dobička, kar je 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Zavarovalnica Triglav.

LJUBLJANA – Skupina Triglav je v prvem polletju ustvarila 56,3 milijona evrov čistega dobička, kar je 23,3 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Obseg bruto premij se je znižal za 1,7 odstotka na 487,8 milijona evrov, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz zavarovalnice. Podrobnejše podatke bo ta objavila 22. avgusta.

Skupina Triglav in Zavarovalnica Triglav, za katero danes polletnih rezultatov niso razkrili, sta po ocenah vodstva kljub neugodnim razmeram poslovanja in izrednim škodnim dogodkom v prvem polletju poslovali dobro. »Skupina Triglav tako nadalje uresničuje strategijo, ki temelji na osredotočanju na osnovno zavarovalniško dejavnost ob doseganju čim višje dobičkonosnosti in varnosti poslovanja,« so navedli.

Dobra desetina več dobička

V prvem četrtletju je skupina ustvarila 25,6 milijona evrov čistega dobička, kar je 12 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Obseg zbranih premij se je zmanjšal za en odstotek na 256,1 milijona evrov. Matična družba je v istem obdobju ustvarila 19,1 milijona evrov dobička ali štiri odstotke manj. Obseg zbranih premij se je zmanjšal za odstotek na 180 milijonov evrov.

Deli s prijatelji