ZGODBA O NAFTI PETROCHEM

Skupaj zaslužita preko 20 tisočakov, pred kamero nočeta

Objavljeno 19. avgust 2014 13.52 | Posodobljeno 19. avgust 2014 12.31 | Piše: A. L.

Peterici stavkajočih vodstvo grozi z odpovedjo.

Matej Pirc.

LENDAVA – Saga delavcev v Nafti Petrochem (v lasti podjetja Nafte Lendava, ki je v 100-odstotni državni lasti) se nadaljuje. Delavci ne bodo popuščali, so odločni in nadaljujejo stavko, so sporočili včeraj. Lastniku, Slovenskemu državnemu holdingu (SDH), očitajo, da nima niti poročila o vzrokih za težave, čeprav naj bi imel kupce. Nezadovoljni so s prejšnjim in zdajšnjim vodstvom. Prejšnjemu očitajo, da so bili v njem lopovi, ki so jih pripeljali do sem, kjer so, zdajšnjim vodilnim pa, da so jim 'sadili rožice', čeprav so zdaj namesto paradnega konja postali zgolj shirano kljuse.

Grožnje z odpovedjo

Ogorčenje v javnosti vzbuja tudi dejstvo, da je pet stavkajočih, ki so z vlaki prenehali voziti gorivo za Petrolove državne rezerve, dobilo opozorilo, da jim grozi predčasna prekinitev delovnega razmerja – ker stavkajo. Predstavnik delavcev to ocenjuje kot pritisk vodstva na delavce in dodaja, da je stavka legitimna pravica delavcev.

Še zanimivost: v oddajo Svet so povabili predsednika uprave SDH Mateja Pirca in člana uprave Mateja Runjaka. Prvi zasluži skoraj 11.000 evrov bruto, drugi pa skoraj 10 tisočakov, a se nastopu pred kamero že 14 dni menda izogibata.

Deli s prijatelji