IZVIR STUDENČNICE

Skrivnostna moč velikonočne vode

Objavljeno 12. april 2015 20.33 | Posodobljeno 12. april 2015 20.33 | Piše: L. A.

Samo moška združba se na velikonočno nedeljo še v temi molče odpravi k izviru studenčnice, kjer polnijo vodo v steklene posode ...

Fotografija vode je dovoljena, njenih polnilcev pa ne.

Malo pred peto uro zjutraj. Vodnik parkira vozilo ob ozki, vijugasti cesti. Na levi se dviguje gozdna vzpetina, na desni v mirnem jutru nemirno in bučno teče potok. Okoli naju mrak, pomešan z jutranjo meglico. Brez besed me povede do zidu ob vznožju hriba, iz katerega štrli navadna cev, iz nje pa teče curek vode. Nenadoma in povsem nepričakovano prostor okoli naju prevzame povsem občutna, skoraj otipljiva energijska moč narave. S tresočo se roko podajam steklenice vodniku in ta eno za drugo napolni do vrha. Takšne, večdesetlitrske …

Oskrunjena zapoved

Pripeljejo se nova vozila. Iz njih izstopajo samo moški, in ko so na vrsti, molče polnijo prinesene steklene posode. Zvrsti se jih kar nekaj. Pri zadnjem čarovnija velikonočnega mraka, polnega nerazložljivih občutij, le pol ure pred svitom nenadoma izgine. Ker molčimo, sledi odgovor šele pri jutranjem moškem okrepčilu – šilce žganega odveže prej neme jezike in začne se debata o tem, kako je energija izginila samo zato, ker je zadnji moški v vozilu »prišvercal« žensko! Oskrunil je zapoved.

Jutro prebudi običajne čute. Nobene skrivnostne združbe ni, ne gre za verski obred. Ti moški se na ta dan namreč vsako leto odpravijo po čisto vodo, dar narave. Pravijo, da ima velikonočna voda ogromno pozitivne energije. In res je ob izviru čutiti neko posebno energijo. Seveda je od posameznika odvisno, kako jo bo dojemal.

Velikonočne energije

Na velikonočno nedeljo je menda v zemlji največ nakopičene energije, mati zemlja je prečiščena. Ob mraku se molče odpravimo do najbolj neokrnjenega izvira studenčnice, najbolje tja, kjer so tla bogata s kremenom. Vodo lahko natočimo le v steklene posode, nato pa jo hranimo v temnem in hladnem prostoru, kjer svežino obdrži več mesecev. V manjših odmerkih jo lahko pomešamo z običajno vodo in jo pijemo vse leto, saj naj bi imela zdravilne učinke. Primerna je tudi za zalivanje vrtnin, učinek pa naj bi bil viden v boljšem pridelku.

Kaj pa ženske? Čeprav mi je vodnik obljubil razlago v strokovni literaturi, podatka o (ne)navzočnosti žensk pri zajemanju velikonočne vode nisva našla. A zaupanje v zapoved, čeprav nezapisano, ostane, med sogovorniki je čutiti, da je tako edino prav. Si predstavljate, ženska in molče?

 

Voda in spomin

Nekateri znanstveniki menijo, da voda nosi in shranjuje informacije. S tisto, ki jo popijemo, vnesemo v organizem tudi vse tako shranjene informacije. Njene spremembe glede na okolje so pod mikroskopom vidne v kristalni strukturi zamrznjene vode. Bolj je čista, lepši je kristal, medtem ko tista slabše kakovosti nosi v sebi popačene strukture. Da nanjo vpliva vse v okolici, je pokazal dr. Masaru Emoto z opazovanjem njenih kristalov pod mikroskopom. Rezultate je strnil v knjigi Sporočilo vode, ki jo imamo tudi v slovenskem prevodu. Fiziki, kemiki in biologi so do njegovega alternativnega zdravljenja s tako imenovano informirano vodo zelo skeptični.

 

Deli s prijatelji