ZAKLAD

Skriti zaklad Slovenskih novic še čaka najditelja!

Objavljeno 18. junij 2014 11.22 | Posodobljeno 18. junij 2014 11.22 | Piše: Aleksander Brudar

Dobro spremljajte namige in z nekaj sreče boste našli skriti ček za 5000 evrov.

Leta 2005 je bilo treba po zaklad na Gorenjsko, v Planico. Foto: Dejan Javornik

LJUBLJANA – Iskanje skritega zaklada je za marsikoga ena izmed bolj zanimivih in vznemirljivih dogodivščin, saj že sama beseda zaklad obljublja nekaj velikega in vrednega. Samo spomnite se filmskih zgodb o iskalcih velikih zabojev, v katerih so se skrivali dragulji in zlato. Nekaj podobnega lahko doživite tudi s Slovenskimi novicami, seveda če se poženete v lov za zakladom, ki smo ga skrili na lahko dostopno površino, njegovo iskanje pa ne sme ogroziti kulturne oziroma naravne dediščine, in je tudi ne bo, prav tako smo pazili, da je dostopen vsem iskalcem ne glede na starost in zdravstveno stanje. Z drugimi besedami to pomeni, da imate vsi enake možnosti, a le ob pogoju, da se dobro poglobite v naše namige, sedete v avtomobil in poiščete kraj, kjer boste našli ček za 5000 evrov. Ja, prav toliko denarja čaka na tistega, ki bo najhitreje prišel do cilja.

Sledite namigom!

Ravno zato, da vam nekoliko pomagamo, od sobote, 7. junija, ko se je začela iskalna akcija za skritim zakladom, vsak dan v Slovenskih novicah objavljamo namige (zadnji bo v časopisu to soboto), ki vas bodo zanesljivo pripeljali do cilja. Če vam prvi (Nad srebrno je rjava) še ni pomagal, pa ste lahko z vsakim nadaljnjim bliže zakladu. Tako ste lahko že izvedeli, da zraven njega leži kamen in da mimo pelje asfaltirana cesta. Da je zrak v naravi bolj zdrav kot v mestu in da parkirajte na pesku, saj je to dovoljeno. Pri šestem namigu ste lahko prebrali, da je v Sloveniji približno 350 gradov, naslednji dan pa, da je lakastih čeveljcev vendarle škoda, in ta ponedeljek, da bo tudi otroška lopatka dovolj. Območje iskanja se je z včerajšnjim namigom, da blizu teče pritok Donave, še dodatno zožilo – današnji pa razkriva še veliko več.

Ste morda že ugotovili, kje se skriva ček s 5000 evri? Priporočamo vam, da poskusite najprej locirati slovensko pokrajino in nato zlagoma zožujete območje, kjer ta leži. Srečnega najditelja skritega zaklada bomo razkrili po koncu akcije Kdor išče, ta najde, v torek, 24. junija. In to tudi, če ga odkrije še pred objavljenim zadnjim namigom. Srečnež, ki najde ček, mora tega nemudoma prinesti na naše uredništvo na Dunajski 5 v Ljubljani, in to na delovni dan do 15. ure. Če zaklad najde popoldne ali konec tedna, naj se pri nas oglasi naslednji dan. Saj zaklada mu ne more nihče več vzeti. Zadnji dan, da ga prinesete na uredništvo Slovenskih novic, je ponedeljek, 23. junij, do 10. ure.

Na svoj račun lahko ob tem pridete tudi vsi tisti iskalci, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne morete obresti Slovenije. Na spletni strani Slovenskih novic www.slovenskenovice.si/kdorisce so namreč vsak dan objavljeni namigi in vaša edina naloga je, da na podlagi njih uganete, v katerem slovenskem kraju je skrit zaklad. Odgovor nam pošljite do 23. junija, izmed vseh pravilnih odgovorov pa bomo izžrebali 10 nagrajencev, ki bodo prejeli darilno kartico Petrol v vrednosti 40 evrov.

Od Planice do Turjaka

Iskanje skritega zaklada je tradicionalna akcija Slovenskih novic. Lani smo tako skrili kar dva. Prvega, v vrednosti 10.000 evrov v bonih Mercator, je našel 29-letni Simon Stopar iz Šentjurja blizu Šentvida pri Stični, in to znotraj izvotljenega debla lipe ob turjaškem gradu. Gotovinsko nagrado 5000 evrov pa sta našla enojajčna dvojčka Alen in Leon Horvat iz Pesnice. Po objavljenih namigih sta kaj hitro ugotovila, da morata poiskati grob Veronike Deseniške v Jurkloštru. Veliko sreče pri iskanju zaklada v Planici sta leta 2005 imeli tudi sorodstveno povezani družini Nučič in Kerštanj-Seršen iz Kranjske Gore. Po natančnem spremljanju namigov so namreč na koncu pod količkom ob tamkajšnji skakalnici le odkrili bon v vrednosti 10 milijonov tolarjev.

Leto pozneje pa je zaklad, prav tako v vrednosti 10 milijonov tolarjev, odkril 39-letni Ljubljančan češkega rodu Milan Slunečko, in sicer v Strunjanskih solinah. Da denarja nikomur ni bilo težko zapraviti, pa seveda ni treba posebno poudarjati. 

Deli s prijatelji