OBISKI

Skrb za dobre odnose: prihajajo Makedonci

Objavljeno 06. november 2013 15.45 | Posodobljeno 06. november 2013 15.45 | Piše: T. L.

Prihodnji teden na uradni obisk v Slovenijo prihaja makedonski predsednik vlade Nikola Gruevski.

Predsednica vlade s svojim znanjem angleščine ni navdušila slovenske javnosti.

LJUBLJANA – Predsednica vlade Alenka Bratušek ima poleg vsega polne roke dela tudi s sprejemanjem kolegov iz tujine na uradnih obiskih. Prihodnji teden prihaja namreč na uradni obisk makedonski predsednik vlade Nikola Gruevski. Naj spomnimo: Gruevski je pred približno dvema letoma zmagal na predčasnih parlamentarnih volitvah, na katerih je njegova stranka dobila 39 odstotkov glasov.

Če ne upoštevamo pogostih stikov s sosednjo Hrvaško, s katero ima Slovenija še kar nekaj odprtih in perečih vprašanj, so vladni stiki z najvišjimi predstavniki držav z območja nekdanje Jugoslavije kar pogosti. O tem priča tudi kratek pregled aktivnosti premierke v dobrem zadnjem mesecu.

Konec oktobra je tako dobrodošlico izrekla ministru za zunanje zadeve BiH Zlatku Lagumdžiji, v začetku oktobra pa je gostila črnogorskega zunanjega ministra Igorja Lukšića. Tudi sama se je odpravila na obisk preko slovenskih meja – 1. in 2. oktobra se je odpravila na prvi uradni obisk v Srbijo in se tako odzvala povabilu gostitelja Ivice Dačića

 

Deli s prijatelji