BRALEC POROČEVALEC

Skače pred avte, da ne bi vozili mimo njene hiše

Objavljeno 07. junij 2012 00.00 | Posodobljeno 06. junij 2012 23.57 | Piše: A. K.

Težavna stanovalka naj bi sporni znak postavila na lastno pest.

KOZINA – Težave s sosedi so del vsakdanjika skoraj vsakega kraja, a v naselju ob italijanski meji imajo prebivalci dovolj. Pravijo, da jim preglavice povzroča občanka, ki je na začetku Obrtniške ulice in na kraju, kjer stoji njena hiša, na lastno pest postavila prometni znak, ki prepoveduje promet v obe smeri in tako preostalim krajanom preprečila, da bi vozili mimo njene hiše. Do svoje hiše ne morejo niti tisti, ki v omenjeni ulici stanujejo, zato se je že marsikateri Kozinec z gospo zapletel v prepir.

Skočila pred avtomobil

Nazadnje naj bi prišlo do incidenta, ko je ženska skočila pred avtomobil, ki je v tistem trenutku pripeljal mimo njene hiše, številne pa je že prisilila, da so obrnili avtomobile in se domov odpeljali po drugi poti.

»Njen izgovor za tovrstna dejanja je ta, da je ozemlje v zasebni lasti in da tam nimamo kaj iskati,« so ogorčeni prebivalci, ki dodajajo, da nihče nima volje zadeve urediti. S tem mislijo predvsem na Občino Hrpelje - Kozina, policijsko postajo Kozina in Cestno podjetje Koper.

Je tablo ukradla?

Slednje naj bi del ceste, kjer znak zdaj stoji, označilo kot javen kraj, saj je na izhodu omenjene ulice postavilo znak stop, oznake na cestišču pa kažejo na to, da je vhod in izhod iz te ulice mogoč. Stanovalci dodajajo, da je bila sporna tabla postavljena naknadno, ter sumijo, da jo je prepirljiva občanka nekje odtujila.

Glede sporne table smo se obrnili na občino Hrpelje - Kozina, a na njihov odgovor še čakamo.

Če imate tudi vi podobne težave s sosedi, izpolnite spodnji formular.

Deli s prijatelji