PRESENEČEN

Siročiča zamenjali. Gre na Telekom?

Objavljeno 05. februar 2013 11.55 | Posodobljeno 05. februar 2013 11.55 | Piše: A. K.

Mandat generalnega direktorja mu velja do 9. junija leta 2016.

Siročič je povedal, da pri sebi nima nobenih papirjev, da bi lahko zadevo komentiral.

LJUBLJANA – Nadzorniki sveta Družbe za razvoj infrastrukture (Dri) so v ponedeljek prisluhnili osmim kandidatov za generalnega direktorja, na koncu pa jih je najbolj prepričal Saša Kovačič, dozdajšnji komercialni direktor za področje prodaje in nabave v podjetju. To pomeni, da aktualni prvi mož Rajko Siročič odhaja.

Obvestil ga ni nihče

»Jaz nisem tisti, ki bi lahko te zadeve komentiral,« nam je na kratko povedal Siročič. Na govorice, da odhaja v Telekom in da naj bi bil imenovan na prihajajoči skupščini, na kateri država zaradi napak pri upravljanju nima glasovalne pravice, pa se je odzval z besedami: »Mene ni nihče o ničemer obvestil. To je zame prvovrstno presenečenje. Gre za podtikanje.«

Mandat veljaven še dobra tri leta

Vprašanje, kaj se bo torej zgodilo s Siročičem, ki ima veljavni mandat generalnega direktorja do 9. junija leta 2016, ostaja odprto. V primeru predčasnega konca veljavnega mandata mu pripada odpravnina, zagotovljena v višini šestih mesečnih plač. Siročič je v Dri prejemal okoli 9500 evrov bruto, kar pomeni, da bi njegova odpravnina znašala slabih 60 tisočakov.

Ali se bo Siročič na odločitev nadzornega sveta pritožil, za zdaj ostaja uganka, saj je bil izjemno redkobeseden, povedal pa nam je tudi, da pri sebi nima »nobenih papirjev, da bi lahko zadevo komentiral«.

Deli s prijatelji