PO ODLOČITVI SODIŠČA

Šircelj o interpelaciji, Brglez o zlorabi

Objavljeno 27. februar 2015 15.13 | Posodobljeno 27. februar 2015 14.55 | Piše: P. Pa.

Čaka pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča interpelacija?

Goran Klemenčič.

LJUBLJANA – V SDS zaradi odločbe vrhovnega sodišča glede poročila KPK o premoženjskem stanju prvaka SDS Janeza Janše ne izključujejo možnosti interpelacije zoper pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča. Poslanec SDS Andrej Šircelj je namreč dejal, da je interpelacija »vedno v igri«. Predsednik državnega zbora Milan Brglez meni, da bi to najverjetneje pomenilo zlorabo.

Poslanec SDS Andrej Šircelj je v izjavi za medije po kolegiju predsednika državnega zbora poudaril, da je glede na odločbo vrhovnega sodišča treba prevzeti odgovornost za napačne odločitve. Na vprašanje, ali je v igri tudi interpelacija zoper delo ministra, je odgovoril, da je »interpelacija vedno v igri«. Verjetno pa bo na to temo kaj povedal tudi predsednik vlade Miro Cerar, je dodal Šircelj.

Predsednik državnega zbora Milan Brglez pa je ocenil, da bi bila taka interpelacija glede na vsebino sodbe in glede na to, da se z interpelacijo ocenjuje delo posameznega ministra, »najverjetneje zloraba«, vendar pa kot predsednik državnega zbora take interpelacije postopkovno ne more preprečiti, če je pospremljena z zadostnim številom glasov.

Vrhovno sodišče je namreč odpravilo poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o premoženjskem stanju prvaka SDS Janeza Janše, ki je pred dvema letoma povzročilo padec njegove vlade. Janša pričakuje odstop nekdanjega predsednika KPK in zdaj pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča, premier Miro Cerar pa bo z njim govoril predvidoma v ponedeljek. Spet drugi pozivajo k novemu postopku KPK.
 

Deli s prijatelji